Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Katwijk lanceert nieuwe corona campagne

Blog

Katwijk lanceert nieuwe corona campagne

Daar doen we het met elkaar voor!

Corona bepaalt al ruim een jaar ons dagelijks leven. Burgemeester Visser: “Er is weer iets meer mogelijk. De avondklok is verdwenen, terrassen zijn weer open en winkelen kan weer zonder afspraak. Thuis mogen we twee gasten ontvangen. En ondertussen vordert het vaccineren gestaag. Goed nieuws! Ik vraag onze inwoners juist nu zich aan de basisregels te houden: afstand houden, handen wassen en testen bij klachten. Dan kunnen we hopelijk snel nieuwe stappen zetten.”

Lokale campagne
De gemeente Katwijk heeft, in verhouding tot andere gemeenten in de regio, een hoog aantal coronabesmettingen. Dit kan te maken hebben met de sterke sociale structuur. In Katwijk zorgt men voor elkaar en zijn traditiegetrouwe bezoekjes moeilijk uit te bannen. Normaliter een enorm pluspunt, maar in het licht van besmettingen, helaas minder fijn. Juist daarom maakt de gemeente Katwijk, naast alle landelijke en regionale aandacht, ook lokale campagnes.

Daar doen we het met elkaar voor
Al ruim een jaar probeert de gemeente Katwijk op allerlei manieren aandacht te vragen voor het vasthouden aan de maatregelen om zo het virus buiten de deur te houden. Van een speciale videoclip door jongeren tot berichten op social media, brieven en mobiele informatieborden; er is al van alles ingezet. In deze laatste campagne vragen mensen die door hun werk of hobby dagelijks met de gevolgen van de coronapandemie te maken hebben, om aandacht voor de basisregels. Met korte filmpjes op social media en met hun foto op een poster benadrukken zij waar we het met elkaar voor doen. Burgemeester Visser: “Laten we hopen dat hun boodschap landt: door ons nu vast te houden aan de basisregels, kunnen we straks stappen maken. Daar doen we het met elkaar voor!”

Dank
De gemeente Katwijk dankt Johan Klerks (Brasserie Buitenhuis), Angeline van Duyn (bestuurslid VV Katwijk), Daan Lange (Juffers Fashion), Wim van Duijn (specialist Ouderengeneeskunde), Cor van Duijvenbode (Welzijnskwartier Katwijk), Miep van der Woude (trouwambtenaar), Esmeralda de Jong (evenementenorganisator Katwijk), Adri van Beelen (programmamaker RTV Katwijk), Rendi Hartevelt (Wilhelminaschool Rijnsburg) en Peter Koot (teamchef politie Katwijk) voor hun medewerking.

Persbericht Gemeente Katwijk

www.kattuk.nl/corona

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X