Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijk in Top 5 minst betaalbaar wonen Nederland

Blog

Katwijk in Top 5 minst betaalbaar wonen Nederland

Iedere Kattuker weet ’t, als je een woning wilt kopen in Katwijk betaal je de hoofdprijs en kom je met hoge maandelijkse lasten te zitten. Een woning kopen in Katwijk is, ondanks de beschikbare startersleningen, voor veel (jongere) Katwijkers bijna niet te doen vanwege deze hoge maandlasten.

Dit beeld wordt nu bevestigd door een onderzoek van ABF Valuation. Volgens dit onderzoek behoort de gemeente Katwijk  tot de top 5 van gemeentes in Nederland met meer dan 50.000 inwoners waar het wonen het minst betaalbaar is.

Inwoners van Katwijk geven verhoudingsgewijs aanzienlijk meer uit aan netto woonlasten dan de meeste andere Nederlanders.  Geeft de rest van Nederland gemiddeld 24,0% van het netto maandinkomen uit aan netto woonlasten voor een koopwoning, in Katwijk ligt dit boven de 29,0%. 

De Top 5 bestaat verder uit de gemeenten: Zeist, Barneveld, Amsterdam en Veenendaal.

Bron: www.vastgoedjournaal.nl

Klik HIER (pdf)  voor het volledige onderzoeksrapport van ABF Valuation

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

  • Abracadaver

    Beantwoorden 21/11/201016:15

    Grappig om eens te zien dat niemand hier op reageert. En de jeugd alhier maar klagen over woningen en woningnood. Blij dat die starterslening is afgeschaft, trouwens. Waarom zou ik moeten betalen voor beginners? Misschien iets doen aan de bijna bewezen samenzweringen tussen hypotheken/leningverstrekkers?

Laat een reactie achter

X