Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijk en Noordwijk introduceren collectieve horecaontzegging

Blog

Katwijk en Noordwijk introduceren collectieve horecaontzegging

Op 1 juni gaan de gemeente Katwijk, Noordwijk, politie en horeca uit beide gemeenten een samenwerking aan om lastige bezoekers uit de horeca te kunnen weren.

 Hoewel het in de horeca in beide gemeenten goed geregeld is op het gebied van veiligheid, kan er niet worden voorkomen dat er zo nu en dan een lastige klant aanwezig is in de cafés en discotheken. Deze persoon kan van de ondernemer een ontzegging krijgen, waardoor deze enige tijd niet meer welkom is in het café waar hij/zij zich heeft misdragen. Veelal worden deze lastige personen teruggezien in andere horeca-inrichtingen, waar men zich vervolgens weer misdraagt.

Door de samenwerking die de gemeenten, politie en horeca aangaan, krijgen deze lastige personen vanaf juni 2015 een collectieve horeca ontzegging. De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft dit instrument ontwikkeld vanuit de systematiek van het Keurmerk Veilig Uitgaan (KVU). Personen met een collectieve horeca ontzegging zijn voor een bepaalde tijd niet meer welkom in alle horeca-inrichtingen die zijn aangesloten bij de samenwerking. Dit zijn alle cafés in het centrum van de gemeente Katwijk en de gemeente Noordwijk. De duur van de ontzegging is afhankelijk van de overtreding die is gepleegd door de betreffende persoon.

Een collectieve horeca ontzegging wordt niet lichtelijk uitgedeeld. In een protocol dat alle deelnemende partijen op 1 juni hebben ondertekend, is vastgelegd wanneer een ondernemer iemand een collectieve horeca ontzegging mag opleggen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mishandeling, ergerlijk lastig vallen of geweld. Bezoekers die de huisregels van de cafés respecteren, hoeven niet bang te zijn een ontzegging te krijgen. Het doel van deze samenwerking is het nog verder verbeteren van een veilig uitgaansklimaat in beide gemeenten.

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X