Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijk bouwt fors minder huizen

Blog

Katwijk bouwt fors minder huizen

In Katwijk worden minder huizen gebouwd. Katwijk wilde de komende vier jaar 2900 woningen bouwen, maar dat aantal wordt naar beneden bijgesteld naar 2200. Aanleiding is de teruggelopen vraag naar huizen.De gemeente spreekt die verwachting uit in de kadernota begroting 2010. Dat is in feite een voorbeschouwing op de definitieve begroting, die altijd in het najaar wordt gepresenteerd. De aanvankelijk positieve verwachtingen worden in de nota naar beneden bijgesteld. Voor 2010 verwacht Katwijk een tekort van een miljoen euro. Ook in de jaren daarna wordt er een tekort verwacht.

De recessie is de grote boosdoener. Daardoor wordt het voor investeerders van bouwprojecten steeds moeilijker om de financiering rond te krijgen. Door de mindere tijden staan mensen niet te trappelen om een nieuw huis te kopen waardoor het voor de ontwikkelaars steeds moeilijker wordt om de huizen aan de man te brengen.

Bron: Leidsch Dagblad

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X