Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijk aan de slag met de MAG

Blog

Katwijk aan de slag met de MAG

In de afgelopen maanden werkten inwoners en maatschappelijke partners samen met de gemeente aan de toekomst van Katwijk. In de vele gesprekken, bijeenkomsten en online werden vragen beantwoord zoals: Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Katwijk mee doet in de samenleving? In wat voor Katwijk wil jij leven? Wat zet jij op de agenda voor de toekomst van Katwijk?

Vele inwoners hebben gereageerd en in totaal zijn er zo’n duizend ideeën binnen gekomen. Ook is met de professionals en raadsleden gesproken over de toekomst van Katwijk. Alle ideeën die zijn opgehaald, zijn in 5 onderwerpen ingedeeld. De onderwerpen noemen we opgaven. En deze opgaven zijn in de Maatschappelijke Agenda (MAG) 2019-2023 terecht gekomen. Op deze manier is er een agenda ontstaan waarin de gemeente partner is, om zo mét anderen te bouwen aan het Katwijk van morgen.

Wethouder Adger van Helden: “Met deze Maatschappelijke Agenda slaan we een nieuwe weg in. We hebben gezamenlijk 5 opgaven geformuleerd: sociale veiligheid, gezondheid, zorg en ondersteuning, opgroeien en ontwikkelen en meedoen. Dit zijn de thema’s waar de komende jaren tijd, geld en energie in wordt gestoken Voor alle partijen liggen er kansen in bijvoorbeeld nieuwe initiatieven en samenwerkingsvormen.”

Sturen op maatschappelijke effecten
Nieuw is dat de gemeente met de “Maatschappelijke Agenda 2019-2023” direct gaat sturen op maatschappelijke effecten. Dit betekent dus voor alle partijen een nieuwe werkwijze en een nieuwe vorm van financieren. Subsidieaanvragen voor het jaar 2020 worden nog op de ‘oude’, bekende wijze getoetst, beoordeeld en beschikt. Vanaf 2021 wordt er met de nieuwe werkwijze gewerkt.

Koplopersgroep
In april starten de eerste bijeenkomsten om verenigingen, stichtingen en instellingen ter informeren over alle wijzigingen. Partners kunnen zich daar aanmelden om mee te denken over de nieuwe werkwijze. Met deze zogenaamde koplopersgroep worden de aanvragen nieuwe stijl al dit jaar gedaan. Zo kan er geoefend worden en verfijnen we met elkaar de nieuwe werkwijze zodat in 2021 alle aanvragen op de nieuwe manier kunnen worden gedaan.

Bestuurlijk proces
De Maatschappelijke Agenda is nu door het college vastgesteld. Binnenkort wordt het voorstel in de gemeenteraad behandeld. Op het moment dat de gemeenteraad de “Maatschappelijke Agenda 2019-2023” vaststelt, worden de opgaven en doelen samen met de partners en initiatiefnemers verder uitgewerkt. Zo werken we samen aan de toekomst van Katwijk.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X