Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Kattukse Nuwjaersduik 2011 wordt te gek!!

Blog

Kattukse Nuwjaersduik 2011 wordt te gek!!

Op 1-1-11 vindt alweer de zevende editie plaats van het koudste maar zeker ook leukste evenement van de regio, de Kattukse Nuwjaersduik. Het getal elf wordt ook wel eens het gekkengetal genoemd omdat het 1 minder is dan 12, het getal van perfectie. Maar wij gaan 2011 helemaal gek én perfect beginnen!

Recordpoging
In Katwijk wordt al vele jaren de nieuwjaarsduik georganiseerd die elk jaar weer meer deelnemers en bezoekers trekt. Afgelopen nieuwjaarsdag trotseerden 900 dappere enthousiastelingen op het Katwijkse strand ter hoogte van vuurtoren de Vuurbaak de koude maar verfrissende Noordzee. ‘Dit jaar gaan we voor de 1000 deelnemers’ vertelt Weegink met een grote glimlach!

Maatschappelijk betrokken
Het is de mooiste start van het jaar om samen met honderden andere duikers op 1 januari om 15.00 uur het ijskoude zeewater in te duiken en het jaar fris te beginnen. De kosten van deelname bedragen € 2,00 die volledig ten goede komen aan de World Servants projectgroep. Luscuere gaat verder; ‘het is een groep enthousiaste Katwijkse jongeren die hun zomervakantie spenderen aan het helpen in ontwikkelingslanden. In de zomer van 2011 gaan zij weer een ontwikkelingsproject uitvoeren en dus ook dit jaar zetten we de samenwerking weer voort!’

Warm welkom
Dit jaar wordt de warming-up zal verzorgd door een grote lokale artiest om ervoor te zorgen dat iedereen goed warm is voordat ze duiken. Wie dat is, wordt later bekend gemaakt.

Wij laten je niet in de kou staan!
Uiteraard ontvangen alle dappere duikers bij aankomst weer een muts om in ieder geval het hoofd warm te houden en staan er tenten op het strand om in om te kleden. Om na de duik weer op te warmen, ontvangt iedere deelnemer een lekkere kop warme erwtensoep. Traditiegetrouw krijgt ook elke duiker het felbegeerde ‘duikbrevet’, die dit jaar een nieuw ontstane duiktraditie in Katwijk behandelt.

Als je je vooraf aanmeldt, ben je in ieder geval verzekerd van een muts, een kop erwtensoep en het duikbrevet. Schrijf je dus direct in op www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl. Inschrijven op dag zelf kan ook; hiervoor kun je gewoon weer terecht bij de inschrijftenten die zich op het terrein bevinden.

Praktische tips
Katwijkers worden vriendelijk verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen, want de parkeergelegenheid op de Boulevard is beperkt. Toch met de auto? Parkeer dan op de grote parkeerplaats bij de Noordduinen. Het is dan een kleine 10 minuten lopen naar de Vuurbaak (witte kerk). De organisatie rekent op veel deelnemers, dus wees dus op tijd om dit frisse evenement niet te missen!

Programma
Het startschot wordt op 01-01-2011 om 15.00 uur op het strand van Katwijk (voor vuurtoren “De Vuurbaak”) gegeven maar rond 14.30 uur zit de sfeer er al goed in en begint de warming-up. Kom dus op tijd en vergeet je zwemspullen niet!

 Sluitingsdatum voorinschrijving: 31 december 2010 om 23.59 uur
 Openingstijd inschrijving: 14.15 uur
 Begin programma: 14.30 uur
 Sluitingstijd inschrijving: 14.55 uur
 Startschot: 15.00 uur
 Uitreiking originaliteitprijs: 15.30 uur
 Einde programma: 15.45 uur

Schrijf je vrienden in!
Haal een grap uit met je familie of vrienden; meld ze stiekem aan! Dit jaar is een Hyves-campagne in het leven geroepen waarmee je een goede grap met je familie of vriendinnen kunt uithalen.

Via Hyves schrijf je je familie of vriendinnen stiekem in voor de Katwijkse Nieuwjaarsduik. Zij ontvangen dan een ‘officieel’ startpakket met een inschrijfbewijs en mutsnummer. En dan komt de test: zijn het ‘helden’ en doen ze mee of zijn het ‘watjes’ en haken ze af? Even afwachten met welke smoes uit de smoezengenerator ze er onderuit proberen te komen!

Ga dus snel naar de Hyves actiepagina en schrijf je familie, vienden of vriendinnen in!

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X