Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kattuk.nl viert 15-jarig bestaan in stijl

Blog

Kattuk.nl viert 15-jarig bestaan in stijl

Verslag, foto’s en meer….

Dit jaar bestaan we (de jongerenwebsite Kattuk.nl) alweer 15 jaar en dat werd op zaterdag 17 november groots gevierd met een receptie en aansluitend een feest/reünie in jongerencentrum De Schuit, waar Kattuk.nl tegenwoordig ook gevestigd is.

Kattuk.nl is in 2003 gestart als project van Welzijnskwartier (toen Factor Welzijn) en vanaf 2005 verder gegaan als zelfstandige stichting met een bestuur bestaande uit jongeren. Als parttime externe ondersteuner vanuit Welzijnskwartier is Arno van den Berg al vanaf de start actief als hoofdredacteur/coördinator van de website.DSC_8706

Met meer dan 50 genodigden, ex-vrijwilligers, bestuursleden en stagiairs werd de verjaardag in stijl gevierd. De middag/avond werd op hilarische wijze aan elkaar gepraat door het presentatie-duo Leendert van Duijn (bestuurslid) en Richard Vink (al meer dan 10 jaar vrijwilliger). Er werd afscheid genomen van de vertrekkende bestuursleden Madelon Star (voorzitter) Nadine de Koning (penningmeester) en Max Adriaansz en kennisgemaakt met de nieuwe leden Pieter van Beelen, Jens Guijt en Nienke Pasma (niet aanwezig). Daarna droeg voorzitter Madelon Star de voorzittershamer symbolisch over aan de nieuwe voorzitter, de 18-jarige Jens Guijt. 

Na dit officiële gedeelte volgde een korte rondleiding voor de aanwezige (burger)raadsleden, wethouder Mostert en andere geïnteresseerden door de ruimtes van Kattuk.nl. Namens GemeenteBelangen was Rene Slootweg aanwezig, Arie van Rooijen van DURF, Ben van der Plas van de ChristenUnie, Lenneke Bosman van D66 en later kwamen Jacco van Duijn en Barend Tensen van het CDA ook een kijkje nemen. 

DSC_8722De aanwezigen kregen, aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden, een uitleg over de werkwijze van Kattuk.nl; ‘van, voor en door jongeren’ en de groei die Kattuk.nl in de afgelopen 15 jaar heeft doorgemaakt. Van ‘folder’ op internet via platform voor jeugdparticipatie, jongereninitiatieven en talentontwikkeling tot brede maatschappelijke netwerkorganisatie die samenwerkt met meer dan 40 Katwijkse (jongeren)organisaties. Gezien de reacties waren ze duidelijk onder de indruk van wat Kattuk.nl allemaal voor elkaar heeft gekregen en nog steeds krijgt. We wisten het al, maar het is toch altijd goed om bevestigd te zien dat we op de goede weg zitten.

Na de rondleiding kon het feest eindelijk echt van start met livemuziek door de band SkreeuwLeluk , bestaande uit muzikanten die zich in het verleden allemaal regelmatig voor Kattuk.nl hebben ingezet. Al snel werd het een gezellige bende en het was vooral leuk om te zien dat veel vrijwilligers van het eerste uur aanwezig waren om het feest mee te vieren.DSC_0034

De tijd vloog voorbij! Het feest werd op 19:00 uur afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. De Kattuk.nl kookcrew had een heerlijke gezonde vegetarische Mexicaanse bonenschotel gekookt voor 50 personen met alles er op en eraan. Want catering? Dat doen we gewoon zelf! En lekker ook! Er werd gepraat, gelachen, telefoonnummers uitgewisseld en alle borden gingen schoon op.

Hierbij willen we alle aanwezigen nogmaals bedanken voor hun komst en de cadeaus. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde verjaardag en gaan we vol vertrouwen op naar de volgende 15 jaar.

Vanaf 1 januari 2019 ziet het bestuur van Kattuk.nl er als volgt uit:20181117_191310
Jens Guijt ( voorzitter)
Leendert van Duijn (secretaris)
Sjon de Mol (penningmeester)
Stephan de Ridder (bestuurslid)
Nienke Pasma (bestuurslid)
Pieter van Beelen (bestuurslid)

Hierna nog wat tweets en nieuwe foto’s..

Klik HIER voor de eerste ronde foto’s (zaterdagavond geplaatst)

 

 

Geschreven door: Jens Guijt

Geen reacties

Laat een reactie achter

X