Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Kattuk.nl stopt met Zetel 34 rubriek

Blog

Kattuk.nl stopt met Zetel 34 rubriek

Zoals jullie misschien al weten is de organisatie voor politieke jeugparticipatie in Katwijk, Zetel 34 ermee gestopt. Waarom? Lees hier!

De jongeren van Zetel 34 waren verantwoordelijk voor het bijhouden van de Zetel 34 rubriek op Kattuk.nl. Na het opheffen van Zetel 34 heeft Kattuk.nl deze rubriek nog een tijdje voort laten bestaan om hier persberichten e.d. van politieke partijen te plaatsen. Verder gebeurde er vrij weinig mee. Er werden al een tijdje geen nieuwe spraakmakende interviews, columns en verslagen van demonstraties en verhitte discussie-avonden meer geplaatst. Eerlijk gezegd vonden/vinden de meesten bij Kattuk.nl (op deze manier) met politiek bezig zijn gewoon SAAI! En het leverde vaak nog gezeik op ook. Inhoud van persberichten van politieke partijen werd Kattuk.nl aangerekend, niet objectief, niet onafhankelijk. Don’t shoot the messenger als de boodschap je niet bevalt. Daarbij. De politiek wist Kattuk.nl, en andere media, prima te vinden in verkiezingstijd. Daarbuiten viel het vies tegen en leken ze weinig meer te melden te hebben.

Reden voor Kattuk.nl om er, na overleg met wethouder Daan, mee te kappen. Met de zetel 34 rubriek dat is.

De berichten uit de rubriek Zetel 34 zijn nog wel te vinden op Kattuk.nl. Ze zijn verplaatst naar de rubriek Nieuws-Lokaal en hebben de tag politiek. Zetel 34 activiteiten uit het verleden zijn terug te vinden via de tag Zetel 34. Zo hoef je dus niks te missen en blijven de acties van Zetel 34 bewaard voor het nageslacht. Weet je nog? Toen. Gaaf joh!

Duidelijk.

Doen we dan helemaal niks meer met politiek op Kattuk.nl?

Tuurlijk niet!

Kattuk.nl blijft de politiek op de voet volgen en zal er zeker wat mee doen als de tijd daar is. Wel op onze manier. Denk aan de doorlopende soap die de verbouwing van De Schuit heet, de bezuinigingsplannen van het College en de daaropvolgende actie van 1 vd slachtoffers SKA, #SaveSKA, het bezwaar van omwonenden tegen de feesttent Oranjebrink in de Zanderij. (Update: de tent wordt gedoogd) Allemaal belangrijke, politieke, zaken die jongeren aangaan en waar we zeker aandacht aan zullen blijven besteden. Hetzij door het plaatsen van (ingestuurde) oproepen/berichten/petities, het starten van discussies of door het schrijven blogs.

Over blogs gesproken.

Offiettan kom er maar in!

“Wanneer komen die 7 miljoen keiharde Katwijkse euri van die afgeblazen veredelde paardentram Rijn Gouwe Lijn (RGL) weer terug naar Katwijk?

Kom op. Terug die knaken!

Als ik jou geld geef om iets voor me te kopen en je doet het niet, dan wil ik mijn geld terug. Gelijk.

Logisch.

Anders krijg je klappen bel ik de politie.

Moet je niet blaten dat je het ergens anders aan uit wilt geven of dat je het al hebt geinvesteerd in een fiets om naar het winkelcentrum te rijden. Onzin. Niet leveren is geld terug. Simpel als dat. Toch? Gaat ik voor je uitzoeken. Zo ben ik gewoon. Het zijn tenslotte ook mijn knaken”

Offiettan?

Nog een laatste noot van de redactie:
Persberichten van politieke partijen worden alleen nog maar geplaatst als ze aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en ook op jongeren zijn gericht. Dat we bv. niet van elke tekst –u- moeten vervangen door –je- maar dat de politieke partij dat zelf al voor ons heeft gedaan. Je wilt jongeren bereiken of niet, dus doe er wat voor. We zijn benieuwd!

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X