Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kattuk.nl shoarmatest 2014: Gloria Maria wint

Blog

Kattuk.nl shoarmatest 2014: Gloria Maria wint

Opnieuw heeft de redactie zich opgeofferd om speciaal voor jou shoarmaboeren te testen. Na vorig jaar een kwalitatief slechte test te hebben gehad, zaten we dit keer niet te springen om de shoarmatest. Maar goed nieuw jaar, nieuwe kansen. Toch…?  – En het viel ons niet tegen.

De shoarmaboeren die (hopelijk) zonder medeweten deelnamen aan deze test met hun shoarmaschotel waren: Caïro, Bella Cyprus, Baraka, Te Britten, Gloria Maria en Beach Kebab. De Tulp kon helaas niet meedoen, omdat zij blijkbaar precies op deze dinsdag gesloten waren – aldus thuisbezorgd.nl.

Alles is op tijd geleverd. Wel is ons onduidelijk wat ‘shoarma’ voor vlees is. De ene levert varkensvlees, de ander kalfsvlees of lamsvlees. Ook lijkt niet iedereen het verschil tussen shoarma en döner te kennen, wat het er niet duidelijker op maakt. Tip: zet in je menu welk vlees het is, weten je klanten dat ook.

Anyway, de test…

Te Britten

Te Britten

Te Britten
Na een aantal slechte ervaringen met deze toko hoopten we dat we dit jaar wat beters voorgeschoteld kregen. De patat was niet te vet en smaakte prima, een beetje meer zout was wel leuk geweest.
Het vlees dit jaar ook goed te eten, geen vette hap. De knoflooksaus was erg lekker en de salade was goed!

Cairo

Cairo

Caïro
Vorig jaar won Caïro de test, hoge verwachtingen dus! Helaas kwamen we op een ranzige ontdekking in de patat: een haar! Zelfs die patatkruiden van jullie maken dit niet goed. Overall was het dit jaar wat minder: slappe patat en vette shoarma. Saus was daarentegen wel lekker.

 

Bella Cyprus

Bella Cyprus

Bella Cyprus
Bella Cyprus levert meestal redelijke kwaliteit. Ook dit jaar dus weer.
Het vlees viel wel in de smaak, ook al was in het begin niet duidelijk om welk vlees het ging – bleek dus kalfsvlees te zijn.
Aardappelschijfjes waren slap, maar daarentegen kregen we wel twee broodjes.

Gloria Maria
Gloria Maria heeft ons dit jaar verbaasd. De shoarma smaakte goed (de bak was binnen no time leeggegeten). Patat en de broodjes waren goed. Opvallend: blijkbaar hebben ze last van de crisis, de bezorger kwam namelijk op de fiets. Nog een klein puntje voor de volgende keer: fruit is niet nodig in de salade. 

Beach Kebab

Beach Kebab

Beach Kebab
Nieuwkomer dit jaar. Ze onderscheiden zich met een grote Turkse bol in plaats van een pita. De shoarma is geen shoarma maar kalfsdöner, viel wel in de smaak. Knoflooksaus was veel te dun.
Droge sla is prima te eten, maar dressing zou niet misstaan.

 

Baraka

Baraka

Baraka
Wat een ramp. Bij elke test is er wel één die zwaar tegenvalt. Dit jaar was dat Baraka. Alles was megavet. De patat was qua smaak wel goed, maar was zo vet dat je het kon uitknijpen. Om een hartaanval van te krijgen. Het vlees was kwalitatief slecht, vol vette blokjes aan het vlees. Daarnaast zwom het net als de patat in het vet. Salade erbij had ook lekker geweest.

Slappe, vette patat bij Baraka

Slappe, vette patat bij Baraka

De uitslag

  1. Gloria Maria, 7.7
  2. Te Britten, 7.6
  3. Bella Cyprus, 7.5
  4. Caïro, 7.4
  5. Beach Kebab, 7
  6. Baraka, 4.6

Over het algemeen viel het dit jaar reuze mee! Op Baraka na lagen de scores allemaal redelijk gelijk.

Maar onthoud: onze shoarmatest is een momentopname, misschien hadden sommige koks wel een slechte dag…

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X