Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kattuk.nl pizzatest: Italian Pizza wint! UPDATE: Filmpje!!

Blog

Kattuk.nl pizzatest: Italian Pizza wint! UPDATE: Filmpje!!

Update: Hieronder de video van de pizzatest. Gemaakt door onze videowizzard Arjan, presentatie Arjan en Melanie.

DSC_6417

Hieronder het eerdere bericht van 15-10-2013

De blaadjes vallen al een tijdje van de bomen en het giet zo onderhand 24/7. Het jaargetijde voor de pizzatest alweer! De opdracht: welke pizzeria bakt de lekkerste pizza? Wil jij weten waar je met een gerust hart een lekkere pizza kunt bestellen?

Zeven pizzeria’s namen het tegen elkaar op: Bella Cyprus, Italian Pizza, Cairo, Gloria Maria, New York Pizza, Baraka en Beach Kebab. Om een goed beeld te krijgen van de pizza’s hebben we overal een Quatro Stagioni besteld (met: champignons, ham, salami, paprika en eventueel olijven). Vol enthousiasme zijn we er dit jaar weer aan begonnen, maar inmiddels zijn we er een beetje klaar mee…

DSC_6401De eerste die arriveerde was New York Pizza. Omdat de NYP geen Quatro Stagioni heeft, hebben we een Westside Deluxe besteld. Het verschil zit ‘m in het gehakt in plaats van de ham. Een prima pizza eigenlijk! Zag er goed uit en was gewoon lekker. Kunnen we kort over zijn!

DSC_6413

Direct daarna volgde Beach Kebab. Deze pizza was slap en bleek, bevatte geen tot weinig tomatensaus en juist veel te veel kaas. Een mooie quote van onze redacteur: “De pizza ziet eruit alsof hij ziek is.”

 

Italian Pizza was de volgende. De pizza zag er goed uit! Mooi belegd en tot tegenstelling van vorig jaar was de smaak heel goed! Voldoende tomatensaus, niet te veel kaas en perfect belegd.

DSC_6404

Hierna kwam Bella Cyprus. Helaas leverden zij ons een bleke pizza met weinig tomatensaus, die er eerlijk gezegd nogal smakeloos uitzag (en ook zo smaakte).

DSC_6409

Baraka volgde daarna met een ongesneden pizza die zwom in het vet. Niet alleen lag het vet op de pizza zelf, de doos droop er zelfs van. De smakeloze olijf had geen enkele toevoeging en ook de tomatensaus was ver te zoeken.

Daarna arriveerde Gloria Maria. Wederom een ongesneden pizza. Het beleg ontbrak een beetje, gelukkig kregen we daarentegen wel te veel kaas. De donkere randen trokken ons al niet erg aan en alsof dat niet erg genoeg was, was de bodem erg taai.

DSC_6420De laatste was Cairo. Eén grote hoop met slappe nepkaas! Zodra we een stuk oppakten droop al het beleg er vanaf en bleef er een slappe bodem over. Lijkt ons duidelijk.

DSC_6403

 

 

Het overall niveau was dit keer erg laag. Een fatsoenlijke pizza die een goede tomatensaus-kaas-beleg verhouding en een goede bodem heeft is lastig te vinden. We worden die buikgriep de the day after inmiddels een beetje zat. – Een redacteur vatte de gehele test in één zin goed samen: “Ik vind een supermarktpizza lekkerder”. En dan ben je nog een stuk goedkoper uit ook.

Goed, dan nu de scores… Wie wint de Kattuk.nl Pizzatest 2013?

1. Italian Pizza met een 7,9! Een goed belegde pizza die in verhouding was. Gefeliciteerd!

2. New York Pizza verdiend een eervolle tweede plaats met 7,3. Prima pizza, gewoon lekker.

3. Bella Cyprus scoorde een 6,6. We missen wat pit!

4. Gloria Maria ontvangt een 5,8. Snij die pizza!

5. Beach Kebab, deze nieuwkomer scoorde net aan voldoende met een 5,7.

En op een gedeelde laatste plaats staan:

6.1. Baraka met een teleurstellende 4,8. We kunnen er weinig van maken, behalve een ongesneden hoop vet.

6.2. Cairo met een betreurenswaardige 4,8. Waar is het misgegaan?!

 

Nog een puntje ter aandacht:
Onze pizzatest is een momentopname, wellicht hadden sommige koks een slechte dag…

Geschreven door: Redactie

Comments: 3

Laat een reactie achter

X