Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kattuk.nl Pizzatest 2016….And the winner is?

Blog

Kattuk.nl Pizzatest 2016….And the winner is?

Afgelopen donderdag was het eindelijk weer zover; de jaarlijkse Kattuk.nl bezorgpizzatest. Als testteam hebben 12 tieners van Kattuk.nl en De Schuit zich opgeofferd om de pizza’s uitgebreid te testen op zaken als bezorgtijd, eerste indruk, prijs/kwaliteit, smaak, saus, bodem, kaas, grootte en geur.

Er zijn via Thuisbezorgd.nl pizza’s besteld bij acht verschillende pizzeria’s in Katwijk en Rijnsburg. Om het eerlijk te houden en de pizza’s goed te kunnen vergelijken is elke keer een Italiaanse Pizza Margarita met een doorsnede van 30 centimeter besteld. Om voorkeuren van de jury uit te sluiten is er blind getest, de juryleden wisten niet van welke pizzeria welke pizza was, dit is ze pas na afloop verteld.

De jury was aardig te spreken over de kwaliteit van de pizza’s, er zijn dan ook geen onvoldoendes uitgedeeld. Wat wel opviel waren de prijsverschillen. Ze heb je bij een aantal pizzeria’s al een Margarita voor 6 euro, terwijl je daar bij andere tenten ruim een tientje voor af moet tikken. De bezorging was goed geregeld, nergens hebben we langer dan een half uur op onze pizza moeten wachten.

Benieuwd naar de winnaar?
Check dan snel het filmpje van Nienke hieronder!

Btw: de volledige uitslag staat onder het filmpje

De uitslag

8. Pizzeria De Tulp
Prijs: 6 euro
Minimum bestelbedrag: 10 euro (gratis vanaf 15 euro)
Bezorgkosten: 1,50 euro
Eindcijfer: n.v.t.
Opmerkingen: De Tulp zou volgens Thuisbezorgd en hun eigen website open moeten zijn tijdens de test, maar was toch gesloten. Jammer joh, dan eindig je dus als achtste en laatste. Volgende keer beter..

7. Pizza en Zo06-20161103_174813
Bezorgd in: 22 minuten
Prijs: 7,99 euro
Minimum bestelbedrag: 8 euro
Bezorgkosten: 1,50 euro
Eindcijfer: 6,2
Opmerkingen: deze ‘nieuwe’ tent zit op de plek van de oude Beach Kebab. Grote pizza met lekker veel kaas. Alleen de bodem, die was dus niet helemaal gaar. Jammer.

6. Domino’s
Bezorgd in: 24 minuten
Prijs: 8,95 euro (Italian 30 cm)
Minimum bestelbedrag: 0,00 euro
Bezorgkosten: gratis
Eindcijfer: 6,8
Opmerkingen: nog een nieuwe tent in het centrum, op de plek van Halfords. Erg kleine pizza, in ieder geval geen 30 centimeter, met een droge, melige bodem.  Geur en smaak verder wel in orde.

5. Cairo13-dsc_0004
Bezorgd in: 20 minuten
Prijs: 6,95 euro
Minimum bestelbedrag: 9 euro
Bezorgkosten: 2 euro
Eindcijfer: 7,3
Opmerkingen: Grote pizza met een lekker dikke korst. Iets aan de droge kant, maar de meesten vonden ‘m wel lekker.

4. Italian Pizza’s
Bezorgd in: 19 minuten
Prijs: 10,98 euro
Minimum bestelbedrag: 7,99 euro
Bezorgkosten: gratis
Eindcijfer: 7,4
Opmerkingen: De duurste pizza uit de test maakt het niet helemaal waar. Wel goed belegd met heel veel kaas, maar van de smaak hadden we voor die prijs toch iets meer verwacht.

3. Gloria Maria
Bezorgd in: 28 minuten (vanuit Rijnsburg)
Prijs: 6 euro
Minimum bestelbedrag: 10 euro
Bezorgkosten: 1,50 euro
Eindcijfer: 7,5
Opmerkingen: de winnaar van de test in 2014 scoort weer goed. De jury vond de pizza iets aan de vette kant, maar wel heel erg lekker en, niet onbelangrijk, met 6 euro goedkoop.

2. New York Pizza
Bezorgd in: 14 minuten (de snelste, maar zit ook om de hoek)
Prijs: 10,50 euro (30 cm Italian)
Minimum bestelbedrag: 7,99 euro
Bezorgkosten: gratis
Eindcijfer: 7,8
Opmerkingen: Prima pizza, wel prijzig. Iets aan de vette kant, maar wel goed belegd met kaas, een lekker knapperige bodem en heerlijke saus.

1. Bella Cyprus 12-dsc_0003
Bezorgd in: 18 minuten
Prijs: 6 euro
Minimum bestelbedrag: 7 euro
Bezorgkosten: 1,50 euro
Eindcijfer: 8,3
Opmerkingen: Goed belegde, grote, pizza die het ruim wint van de andere pizza’s. Knapperige bodem met heerlijke saus en lekker veel kaas. Niet te vet, niet te droog, gewoon zoals het hoort. Een TopPizza voor slechts 6 euro. Overduidelijk en unaniem de winnaar van de Kattuk.nl bezorgpizzatest 2016!!

Scoort jouw favo pizzaboer slecht in deze test?
Bedenk bij dit alles dan wel dat onze test slechts een momentopname is, misschien had de kok een slechte dag.

Maar in deze test, met hulp van de jongeren van De Schuit, is Bella Cyprus de grote winnaar van dé Kattuk.nl Pizzatest 2016!  

@Bella Cyprus: Van harte gefeliciteerd en we komen de dikverdiende Kattuk.nl oorkonde  “Beste Bezorgpizza 2016″ binnenkort langs brengen, maken we er gelijk nog een leuk filmpje van…..

Oh ja..om het commentaar voor te zijn…restaurant Noordzee heeft heerlijke pizza’s, dat weten we. Maar die doen dus niet aan thuisbezorgen en doen daarom niet mee met de test…

Geschreven door: Redactie

Comment: 1

 • Wolfzoon

  Beantwoorden 20/01/201719:26

  New York Pizza
  Bezorgkosten: gratis
  Stoor ik mij toch altijd een beetje aan. Doe maar enige bestelling op de site. Wissel nu tussen afhalen en bestellen, en elke pizza wordt 2-3 euro
  duurder. Gratis ammehoela…

Laat een reactie achter

X