Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kattuk.nl @ BEAM Festival in Melkweg Amsterdam

Blog

Kattuk.nl @ BEAM Festival in Melkweg Amsterdam

Dagverslag BEAM Festival 

1BEAM is het jongerenmerk van de EO dat jongeren wil inspireren om te groeien in het geloof en te leven naar het voorbeeld dat Jezus gaf. Dit jaar kwam BEAM met iets nieuws: Het Beam Festival, een eendaags festival vol muziek, sprekers, film, theater, workshops en meer. Het BEAM Festival vond zaterdag 8 november plaats in De Melkweg @ Amsterdam. Binnen kon je terecht in vier zalen, met ieder een eigen programma, zo kon je zelf je eigen programma maken en ontspannen, positief, creatief en op een inspirerende manier God en elkaar ontmoeten.  

Zoals je kunt zien was Kattuk.nl ook van de partij dit jaar. Het was wel even uitvogelen hoe of wat als het ging om: Welke trein, bus, tram, looproutes enzovoorts. Uiteindelijk zaten we in de goede bus, trein, tram én liepen we de juiste route! Dat mede dankzij andere reizigers die we tegen het lijf liepen en net als wij op weg waren naar De Melkweg. Nou ja, richtingsgevoel of niet, bestemming bereikt!

Het programma van het BEAM Festival 2014 kun je checken op de foto. De rode pijlen geven aan hoe Kattuk.nl aan het programma heeft deel genomen. Helaas konden we niet overal tegelijk zijn! 

Onze dag begon met een studie van Arjet Borger: ‘’Van alles over seks’’. Tjsaa… Er valt wel omheen te draaien maar dit onderwerp is ook gewoon belangrijk toch?!;) Vervolgens volgde we een studie van Jurjen van Houwelingen met het thema ‘’Jouw identiteit’’. Een van de quotes die Jurjen gebruikte was: ‘’Een verticale identiteit in een horizontale cultuur’’.  Kort samengevat: Jouw horizontale
 identiteit is wie de wereld je verteld dat jij bent. Dat in tegenstelling tot verticale identiteit, dat is namelijk wie je bent in Christus, je ware identiteit. 2 Korinthe 5:172

Hierna lasten we een pauze in, even alles laten bezinken! De keus was voor ons snel gemaakt: Macdonald!

Op naar het volgende onderdeel! ‘’Geloven in je studietijd’’. Dit viel ons een beetje tegen, we hadden er eigenlijk wel wat meer van verwacht. Maar goed, niks daarvan doet af aan het feit dat we een top dag gehad hebben.4

3Tussendoor maakte we nog even een sneakpeak van ‘’Worship in the round’’ en werden we tot 3 keer ‘’lastig gevallen’’ door een van de toppers van het team vrijwilligers om ons over te halen lid te worden van BEAM. Nou daar wilden we ze wel een handje bij helpen: Ben je nog geen lid? Wordt lid voor €15,- per jaar en ontvang: Een BEAM-Wear shirt/cd, voorrang bij reserveren veldkaarten voor EOJD en 4 keer per jaar het Beam Magazine.

5‘’Heart of the artist met Jamie Grace’’ was voor ons een van de hoogtepunten van de dag! Wat een inspirerend verhaal van deze jonge meid! Thx Jamie!

Daarna: Leeland! Wouw! Dat was vet! Prachtige muziek, knallend! Wij hebben genoten van dit onderdeel waarop een gave overdenking volgde 20141108_182510 (2)van Eric Samuel Timm. Het ging er over dat Jezus altijd meer wil geven. Een ander in Zijn liefde geven, daar krijgen we meer voor terug!

reyerDJ Reyer trad op voordat Jamie Grace op het grote podium zou stappen. Na een halfuurtje was zijn act alweer voorbij en kwam Jamie het podium op. Net als het publiek ging ook zij helemaal los! Je kan veel zeggen maar Jamie kan dansen als een malle, geweldig gewoon!.

En tot slot scoorde we nog een picture met Joran: Verslaggever van BEAM. jorr

De terugweg ging een stuk soepeler dan de heenweg, dat scheelde nog al wat. Voor ons was deze dag een onvergetelijke ervaring. We willen daarom het BEAM-team, vrijwilligers en de gehele organisatie bedanken, maar bovenal danken we Jezus!

Check hier een aantal video’s gemaakt van het BEAM Festival.

X Sarah en Marlijne

 

 

Geschreven door: Marlijne

Geen reacties

Laat een reactie achter

X