Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Karin Kuyt wint kickbokstoernooi in Wormer

Blog

Karin Kuyt wint kickbokstoernooi in Wormer

Karin en haar trainers in Wormer

Kickbokser Karin Kuyt van Kamakura Katwijk heeft vorige week zondag haar eerste C-toernooi gewonnen op het Girls Fight Only-toernooi in Wormer. Van de vier deelneemster mocht Karin weliswaar de minste papieren hebben, het was zoals altijd weer haar gretigheid en uithoudingsvermogen die haar naar de top leidden.

Op zondagmiddag 5 september werd in Wormer het Girls Fight Only Gala gehouden waar alleen dames de ring mochten betreden in verschillende disciplines. Naast karate en mix martial arts was er natuurlijk ook plaats voor kickboksen. En Kickboksvereniging Kamakura Katwijk was daarbij weer van de partij met vechter Karin Kuyt.

 

Van de vier deelnemers aan dit kleine toernooi had Karin de minste ervaring in de C-klasse. Maar in de eerste partij bleek al snel dat dit totaal niet was te merken. De Katwijkse walste over haar Belgische tegenstander heen met betere combinaties van stoten en trappen. De Belgische zocht daarop de clinch, maar ook hierbij bleek Karin beter. Over alle drie de rondes was Karin dan ook de sterkste en kwam als winnaar uit de ring naar voren.

 

In de finale trof Karin Bregje Pol die de andere partij had gewonnen. Bregje heeft meer ervaring als C-vechter en dit was dan ook te zien in de eerste ronde. Karin koos de aanval en haar tegenstander wist met goede counters de Katwijkse enigszins in bedwang te houden. In de daar op volgende ronden liet Karin zich niet kennen en wederom bleken haar gretigheid en uithoudingsvermogen de doorslag te geven.

 

Menigmaal wist de Katwijkse haar tegenstander in de hoek vast te zetten en op een grote hoeveelheid van trappen en stoten te trakteren. Het was een strijd van ijzeren wilskracht tegen verfijnde techniek. En het was een strijd die beslist werd in het voordeel van het eerste. Waar een wil is, is een weg: Karin Kuyt heeft haar eerste C-toernooi gewonnen.

Persbericht Kamakura

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 5

 • Dirk Kuijt

  Beantwoorden 15/09/201008:44

  Gefeliciteerd!

 • Inspirator

  Beantwoorden 15/09/201010:20

  “Hoi Karin. Alles goed? Gefeliciteerd trouwens met je winst bij het damtoernoei…..” BAF!!!BOEM!!!KLETS!!!KRAK!!!AAAAHHH!!!…. “…ik bedoel natuurlijk met kickboxen… genade!!!”

 • SaffieMel

  Beantwoorden 15/09/201010:33

  Wauw, stoer meid! En zo zie je maar dat we niet alleen beter zijn in multitasken 😉

 • dwaze strandjutter

  Beantwoorden 15/09/201018:19

  gefeliciteerd. daar kan je beter geen ruzie mee hebben

 • BachW

  Beantwoorden 16/09/201010:26

  Cool! Het zit hem vast in de achternaam… 😉

  Mischa staat er ook weer met zijn perebekkie… 😀

Laat een reactie achter

X