Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Kampioenschap VV Katwijk: Huldiging gemeentehuis mogelijk woensdag 25 mei

Blog

Kampioenschap VV Katwijk: Huldiging gemeentehuis mogelijk woensdag 25 mei

Geen huldiging op zaterdag, vv Katwijk vooralsnog geen trek in huldiging op woensdag. Foto door: Sander van Duijn

Zaterdag 21 mei kan VV Katwijk bij winst op Excelsior Maassluis kampioen worden. Daar hoort traditiegetrouw een huldiging bij in de tuin van het gemeentehuis. De gemeente wil op woensdagavond 25 mei om 19.00 uur de spelers, verenigingsleden en supporters van VV Katwijk welkom heten in de tuin van het gemeentehuis om het eerste team vanaf het bordes te huldigen voor hun uitzonderlijke prestatie.

Zaterdag 21 mei feest op de club

Op zaterdag 21 mei is geen huldiging op het gemeentehuis mogelijk, omdat, zeker de laatste maanden, is gebleken dat het vieren van een grootschalig voetbalevenement niet kan zonder begeleiding vanuit de politie. De politie kampt, zowel landelijk als lokaal, met een groot tekort aan agenten, waardoor er na de wedstrijd op zaterdag niet voldoende politie aanwezig kan zijn om de huldiging veilig en verantwoord te laten plaatsvinden. Daarnaast is het niet zeker of VV Katwijk die dag al kampioen wordt. Op dinsdagavond 24 mei heeft de club weer een kans in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Mocht het kampioenschap zaterdag 21 mei al een feit zijn, dan vindt het feest plaats op het complex aan de Krom.

Trots op prestatie VV Katwijk

De club heeft vooralsnog aangegeven geen gebruik te maken van het alternatief. Burgemeester Visser: “Als burgemeester van Katwijk en als (sportieve) inwoner van deze gemeente geniet ik, net als vele inwoners, van een goede pot voetbal of andere sportieve activiteit. Ik ben ontzettend trots op de prestatie die VV Katwijk heeft neergezet. In 2018 werden zij kampioen en nu, vier jaar later, zijn zij opnieuw heer en meester op het hoogst mogelijke amateurniveau van het landelijk voetbal. Bij zo`n prestatie hoort een feest en een huldiging, maar dit moet wel veilig kunnen. De gemeente biedt een alternatief door de huldiging op 25 mei te organiseren. Net als bij andere verenigingen daags na het kampioenschap. Ik  zou het jammer vinden als de club hier geen gebruik van maakt.”

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X