Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Technisch hoog niveau op Kamakura Kickboksgala

Blog

Technisch hoog niveau op Kamakura Kickboksgala

Afgelopen zaterdag werd in Zalencentrum Tripodia weer het Kamakura Kickboksgala gehouden. Op het programma stonden 15 partijen in de nieuwelingen- en C-klasse waarvan vier met kickboksers van Kamakura Katwijk zelf. En voor Kamakura met een gunstig resultaat: 2 winst, 1 onbeslist en 1 verlies. Het publiek werd weer eens getrakteerd op een avond van hoog niveau.

Kickboksscholen uit heel Nederland waren zaterdag 17 mei weer afgereisd naar Katwijk met hun sporters voor het Kamakura Kickboksgala dat al sinds 1998 georganiseerd wordt. Een gala dat bekend staat om zijn gemoedelijke sfeer en waar amateurkickboksers op sportieve wijze hun sport kunnen bedrijven. De wedstrijden worden gehouden onder toezicht en auspiciën van de landelijke kickboksbond WFCA, die ook iedere keer zijn complimenten uitspreekt over de organisatie en het verloop van de avond.

Voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk stonden dit keer vier vechters in de ring. De eerste partij was een jeugdpartij die een uur voorafgaand van het gala gehouden werd. Met deze nieuwe regel vanuit de bond wil men een scheiding maken tussen jeugd- en volwassenpartijen. De 12-jarige Vincent van Rijn vocht zijn eerste nieuwelingenpartij met twee ronden van één minuut. Bij de jeugd wordt gevochten met hoofd- en scheenbescherming en mogen er geen trappen of stoten naar het hoofd gegeven worden.

De wedstrijd begon gelijk in hoog tempo en de twee kickboksers waren aan elkaar gewaagd. Met goede combinaties van stoten en trappen werd over en weer gevochten en beiden vechters wilden niet voor elkaar uitdoen. De einduitslag was dan ook een terechte onbeslist.

Toen was het tijd voor de volwassenen. In totaal waren er 14 wedstrijden gematched en Kamakura had nog drie kickboksers die hun opwachting moesten maken. 19-jarige Nick Zandbergen vocht een partij in de nieuwelingenklasse en trof een sterke tegenstander. De eerste ronde begon gelijk op en beiden vechters wilden van geen wijken weten. Nick wist zijn hoofd koel te houden en scoorde zijn punten met een aantal technische goed uitgevoerde technieken. In de tweede ronde leek de Katwijker de wedstrijd geleidelijk aan naar zich toe te trekken, maar het was in de derde ronde dat zijn tegenstander slachtoffer werd van zijn eigen gretigheid. Na een onfortuinlijke trap die Nick wist te blokken bezeerde hij zich en moest hij de partij opgeven. Winst voor Kamakura.

De volgende kickbokser voor Kamakura Katwijk was Zbigniew Michalski. De 24-jarige Pool traint sinds vorig jaar bij de Katwijkers en wilde graag een partij vechten. Vol enthousiasme betrad hij de ring en begon zijn nieuwelingenpartij vol overgave. Zijn gretigheid om te winnen werd beantwoord met eenzelfde gretigheid van zijn tegenstander. Alleen deze wist zijn hoofd koel te houden en op de juiste momenten te counteren met combinaties van stoten en trappen. In de tweede ronde leek het alsof Zbigniew de weg even kwijt was en geen antwoord kon vinden op zijn trefzekere tegenstander. In de derde ronde wist Zbigniew nog wel zijn tegender acht tellen te geven met een goedgeplaatste hoek, maar het mocht voor de einduitslag niet meer baten. De winst ging naar de tegenpartij.

Als laatste was het de beurt aan Terry Williams. Hij vocht een partij in de C-klasse. Met uiterste concentratie begon de Katwijker aan zijn partij. Direct al wist hij zijn tegenstander af te schrikken met een goedgeplaatste lowkick aan de binnenkant van de benen. In het verdere verloop van de partij overtuigde Terry met zijn explosieve combinaties. En in de tweede ronde overklaste hij zijn tegenstander met lowkicks en trappen naar het hoofd. Na twee keer acht tellen te hebben gekregen was het gedaan voor zijn tegenstander en Terry won de partij met een technische knockout.

Al met al was het Kamakura Kickboksgala was weer een groot succes. De organisatie verliep goed en het publiek was enthousiast. Ook kansho Gerard Gordeau van Kamakura Den Haag was aanwezig en liet merken het naar zijn zin te hebben in Katwijk. De vrijwilligers en sporters kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Voor meer informatie over de Kamakura Katwijk en de trainingen kunt u terecht op de website.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X