Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Kamakura Kickboksgala op hoger technisch niveau

Blog

Kamakura Kickboksgala op hoger technisch niveau

“De sfeer was super!”

De eerste gevolgen van de nieuwe reguliering op het amateurniveau kickboksen waren zaterdag 18 mei al goed te zien op het Kamakura Kickboksgala in zalencentrum TriPodia in Katwijk. De bij de kickboksbond ingeschreven sportscholen en hun kickboksers lieten zien dat zij hun sport op alle vlakken uiterst serieus nemen. Een beduidende verbetering van technische kwaliteit in de ring en een sportieve saamhorigheid daarbuiten maakten van de avond weer een groot succes. Trainer en organisator Wim van Rijn: “Het Kamakura Kickboksgala heeft altijd al goed aangeschreven gestaan bij zowel de bonden als de sportscholen, maar vanavond kregen we zoveel goede reacties en hing er zo’n supersfeer dat ik dik tevreden ben. Daar doe je het allemaal voor!”.

Zaterdag 18 mei werd in zalencentrum TriPodia voor de dertigste keer het Kamakura Kickboksgala gehouden. Op het programma stonden 2 jeugdkaratepartijen en 17 kickbokspartijen onder auspiciën van het kickboksbond WFCA. De aanwezige sportscholen kwamen vanuit heel Nederland en één zelfs uit België. Ook de vechtsportsite Fightstartv.com was weer aanwezig voor opnamen. Zelf had Kamakura Katwijk vier kickboksers opgegeven, maar aan slechts twee van hen kon een tegenstander gematched worden.

Mooie combinaties
Als eerste kickbokser van Kamakura Katwijk was het de beurt aan Niklas Herbert die uitkwam in de nieuwelingenklasse. Na zijn overwinning in Noordwijkerhout was Niklas gretig naar een goed vervolg. Goedgetraind en zin in de match betrad de Katwijker de ring. De bel ging voor de eerste ronde en Niklas begon sterk met een mooie combinatie van trappen en stoten. Zijn tegenstander vocht terug en de partij ging redelijk op totdat Niklas, tijdens het ontwijken van een stoot, de knie van de tegenstander in het gezicht kreeg.

Deze actie was zeker niet bewust, anders had dit een officiële waarschuwing opgeleverd. Knieën naar het gezicht is namelijk bij het kickboksen niet toegestaan. Herbert was zeker niet aangeslagen, maar had toch een kleine verwonding aan de neus opgelopen. Voor de ringarts reden genoeg om de wedstrijd te staken. De winst ging naar de tegenpartij, die ook liever hadden gezien dat hun kickbokser de volle drie ronden had gevochten.

Goede verwachtingen
Als tweede deelnemer voor Kamakura Katwijk mocht Mohammed Mohammadi de ring betreden. De Katwijker zit sinds een klein half jaar bij Kamakura, maar liet tijdens de trainingen zien dat hij snel dingen oppikt en dat hij klaar was voor zijn eerste wedstrijd. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Mohammed trof een tegenstander met iets meer ervaring, maar wist aardig het hoofd boven water te houden. Van tijd tot tijd wist de Katwijker zelfs goede combinaties te plaatsen.

Ook de aanwijzingen van de trainers pikte hij op en wist daardoor zelfs enkele keren door de verdediging van zijn tegenstander te breken. Mohammed wist alle drie de ronden stand te houden, maar verloor uiteindelijk op punten. Zijn trainers waren zeker niet ontevreden en hebben goede verwachtingen voor de toekomst.

Daarnaast had Kickboksvereniging Kamakura Katwijk nog twee kickboksers opgegeven: te weten Stefan Breddels en Karin Kuyt. Beide hadden er hard voor getraind. Echter voor Karin, die in de C-klasse vecht, kon dit keer geen match gevonden worden en de tegenstander van Stefan kon helaas op het laatste moment niet aanwezig zijn.

Voorbeeldfunctie
Maar de avond was er zeker niet minder om voor het publiek, want de kwaliteit van de overige partijen was van een hoog niveau. De kickboksers van de verschillende scholen waren gretig en technisch zeer bekwaam. Iets wat de meeste aanwezigen ook opviel. Sinds een aantal jaar werkt Kamakura Katwijk nauwer samen met kickboksbond WFCA en de Federatie Oosterse Gevechtsporten. Deze bonden willen het amateur kickboksen verschonen van excessen die de sport in een kwaad daglicht stellen. De bij hen aangesloten sportscholen onderschrijven dit en houden zich aan de gedragregels, maar bovenal zetten zij zich in voor de schoonheid van de sport. Iets wat zeker afgelopen zaterdag te merken was op het Kamakura Kickboksgala.

Van Rijn: “Er hing weer een relaxte en gemoedelijke sfeer en een gevoel van saamhorigheid. Een heleboel sportscholen bleven ook hangen om de overige wedstrijden te bekijken. We hadden dit keer zelfs een paar nieuwe scholen over de vloer uit Almere, Venlo en zelfs uit Luik. Ook zij waren erg enthousiast en willen de volgende keer weer van de partij zijn. Ook de WFCA-bond was zeer tevreden en ziet ons gala daarom nog steeds als een voorbeeld voor andere gala’s. Voor Katwijk is dit iets om best trots op te zijn”.

“Iedereen bedankt”
Het Kamakura Kickboksgala werd georganiseerd door de vrijwilligers van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en heeft geen winstoogmerk. Van Rijn: “Ik wil onze mensen dan ook bij deze hartelijk danken voor hun inzet voor het Kamakura Kickboksgala. Ook de sponsors wil ik bedanken voor hun bijdragen in deze moeilijke tijden. Toch wil ik bij deze nog een oproep doen voor nieuwe sponsors, want door de nieuwe regels zijn we genoodzaakt om meer uitgaven te doen om onze gala te kunnen organiseren en om onze sporters op andere gala’s te laten deelnemen. Uw steun is daarbij dan ook zeer welkom”.

Beelden van het Kamakura Kickboksgala zijn te zien op www.fightstartv.com en voor meer informatie over de Kamakura Katwijk kunt u terecht op www.kamakurakatwijk.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X