Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Kamakura doet goede zaken bij Ypenburg Clubkampioenschappen

Blog

Kamakura doet goede zaken bij Ypenburg Clubkampioenschappen

Eigen gala op 30 mei in Tripodia

Zondag 26 april deed kickboksvereniging Kamakura Katwijk met vijf jeugdleden en een volwassen kickbokser mee aan de Team Ypenburg Clubkampioenschappen Kickboksen in Den Haag. Kamakura deed het goed met twee keer winst, twee keer verlies en één verlies. Jeugdtrainer Dirk de Vreugd was in zijn element: “Dit was een van de leukste gala’s die ik heb meegemaakt en een goede generale voor ons eigen kickboksgala op 30 mei in Katwijk”.

Al ruim vijf jaar organiseert Kickboksvereniging Katwijk kickbokslessen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Om hun techniek uit te proberen kunnen jeugdleden ook meedoen aan jeugdgala’s in Nederland. De partijen worden gevochten met volledige bescherming en zijn gebonden aan strenge regels. Zondag 26 april februari organiseerde Team Ypenburg uit Den Haag open clubkampioenschappen.

Als eerste was het voor Kamakura Katwijk de beurt aan Sidney Haasnoot. De 10-jarige Katwijker leek een gelijkwaardige tegenstander te hebben geloot, maar walste bij vlagen sterk over zijn tegenstander heen. Dit gebeurde tijdens alle drie de ronden en de Katwijker werd uitgeroepen tot winnaar.

Peter van der Plas betrad als tweede de ring. En ook hij trof een gelijkwaardige tegenstander. De 12-jarige Katwijker liet leuke combinaties zien van stoten en trappen en ook het clinchen ging hem goed af. Maar zijn tegenstander deed dit ook en de uitslag werd onbeslist.

De 12-jarige Nico van der Plas was minder fortuinlijk. Hij vocht zijn eerste partij en trof een tegenstander met vijf partijen ervaring. De Katwijker deed het echter niet slecht. Hoewel beide elkaar afwachtend benaderden, kon Nico zijn punten pakken op de counter. Echter toen zijn tegenstander hem in de derde ronde een knie tegen zijn ribben gaf, greep de scheidsrechter in en gaf hem acht tellen. Bij het jeugdkickboksen wordt dan de wedstrijd gestaakt en de winst ging de tegenpartij.

Ook Jeffrey van Duijn betrad weer de ring. Ook hij kreeg een goedgematchte tegenstander. De acties gingen over en weer en de 13-jarige Katwijker wist meerdere malen zijn tegenstander naar de grond te vegen. Uiteindelijk wisten beide kickboksers evenveel punten te scoren en werd de wedstrijd als onbeslist bestempeld.

Vincent van Rijn liet weer van zich horen. De 13-jarige Katwijker overheerste over drie ronden zijn tegenstander. Door constant naar voren te vechten gaf Vincent zijn tegenstander nauwelijks ruimte om iets te kunnen doen. De uitslag was dan ook unaniem winst voor de Katwijker.

Als laatste was het de beurt aan Karim El Batithi om de ring te betreden. De 16-jarige Katwijker vocht een partij in de nieuwelingenklasse. Karim overdonderde zijn tegenstander in de eerste ronde met stoten naar het hoofd en zijn tegenstander kreeg zelfs acht tellen. De tweede en derde ronde gingen gelijk op, waarbij Karim goed wist te trappen en te knieën. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd toch onbeslist ondanks de acht tellen in de eerste ronde.

Voor Kamakura Katwijk, dat dit jaar 20 jaar bestaat, waren deze clubkampioenschappen toch een groot succes te noemen. De leden hebben hun sport kunnen bedrijven en ervaring op kunnen voor het eigen jeugd- en kickboksgala op zaterdag 30 mei in Tripodia in Katwijk. Voor meer informatie over Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X