Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Kabinet scherpt coronamaatregelen aan

Blog

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan

Het kabinet wil dat huishoudens per dag nog maar maximaal één persoon van 13 jaar of ouder ontvangen. Een uitzondering op dat dringende advies zijn hulpverleners en mantelzorgers. Verder wil het kabinet een avondklok invoeren, maar daarover vindt nog overleg plaats met de Tweede Kamer. Dat heeft het kabinet op 20 januari bekendgemaakt.

Het kabinet verscherpt de maatregelen om de verspreiding van de bestaande en nieuwe varianten van het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe maatregelen gelden tot minimaal 9 februari.

Het advies is ook om nog maar maximaal één keer per dag ergens op bezoek gaan. Verder wil het kabinet dat mensen alleen in groepjes van maximaal twee personen buiten komen. Leden van hetzelfde huishouden mogen wel met meer dan twee personen op straat zijn.

Avondklok
Het kabinet wil een avondklok invoeren van 20.30 uur tot 04.30 uur. Iedereen moet dan binnen blijven. Wel zijn er uitzonderingen. Mensen mogen voor hun werk naar buiten, maar moeten dan een verklaring van hun werkgever kunnen tonen. Ook voor dringende hulp mogen mensen ’s avonds en ’s nachts naar buiten. Verder mogen honden aangelijnd met één persoon naar buiten.

Veerkracht
De aanscherping zal jongeren hard treffen, verwacht directievoorzitter Ans van de Maat van het Nederlands Jeugdinstituut. ‘Zeker omdat we uit onderzoek weten dat de eerdere crisismaatregelen al een enorme impact hadden. Laten we dat niet vergeten en verdere schade inperken door alternatieve contactmogelijkheden optimaal te benutten. Tegelijkertijd is nu belangrijk om samen met jongeren te blijven werken aan een perspectief voor de langere termijn. Daarmee kunnen we de veerkracht van jongeren én van de samenleving versterken.’

Via: Nederlands Jeugdinstituut

Bron: Ministerie van VWS; Nederlands Jeugdinstituut

Meer weten?
Rijksoverheid.nl

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X