Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Junioren DVS druk in training voor het NK Jeugd

Blog

Junioren DVS druk in training voor het NK Jeugd

Op zaterdag 29 juni 2019 vindt in Huizen het Nederlands Kampioenschap plaats voor jeugdkorpsen. Ook de Junioren van de Chr. Muziekvereniging DVS gaan weer proberen om op het onderdeel Mars zo hoog mogelijk te eindigen. De trainingen zijn in volle gang. Hoe staan de jongens ervoor? Edwin Durieux, voorzitter werkgroep Jeugd geeft tekst en uitleg.

“Gedurende de winter hebben de jongens zich tijdens de binnenrepetities in het clubgebouw vooral bezig gehouden met het instuderen van de muziek en in de sporthal met het instuderen van de show waarmee het korps zich laat zien op de taptoes door het hele land en daarbuiten’’, aldus Durieux. “Dat moest ook wel want 11 van de jongens zijn overgestapt naar de Marchingband en weer 8 nieuwe jongens spelen voor het eerst mee in het orkest’’.

De repetities voor het NK zijn ingezet na Koningsdag op de zaterdagen en woensdagavonden. Op verschillende velden in Katwijk, met dank aan de AV Rijnsoever, vv Katwijk en Quick Boys. De gekozen marsen zijn ‘Augenblicke’ en ‘Moscow’, twee marsen op het lijf geschreven vanwege het karakter van de muziek. Met veel uitdaging in de dynamiek, het notenschrift en het samenspel tussen de verschillende secties.

De Junioren van DVS zijn verschillende malen Nederlands Kampioen op mars en show geworden en hebben in 2017 een geweldige tweede plaats bereikt op het Wereld Muziek Concours Kerkrade in de First Division. Behoren ze daarom nu ook weer tot de favorieten? Durieux is realistisch: “De ervaren jongens van het gouden WMC spelen nu in de Marchingband. Zoals altijd betekent dat een pas op de plaats. We zijn nu weer aan het bouwen aan een hele nieuwe groep. Er is dus absoluut geen verwachtingspatroon maar we gaan gewoon alles uit de kast halen om goed voor de dag te komen!”. De tegenstanders zijn bekende korpsen als K&G Leiden, Adest Musica Sassenheim, Flora Band Rijnsburg, Rijnmondband Schiedam en VIJOS uit Bussum.

Durieux is tevreden over het verloop van de trainingen. “We zijn goed op weg. Er worden de afgelopen weken duidelijk stappen gemaakt. We hebben nog een aantal repetities om de puntjes op de i te zetten en dan hopen we op de 29e het maximale er uit te halen voor dit moment. We weten ons in ieder geval weer gesteund door onze trouwe schare supporters. Dat is zeker een toegevoegde waarde. Iedereen die wil kan in Huizen een kaartje kopen aan de kassa, er is geen online verkoop voor het evenement”.

Week van de Amateurkunst
Terwijl de voorbereidingen voor het NK in volle gang zijn kunnen nieuwe jongens weer kennismaken met DVS. In het kader van de Week van de Amateurkunst is er op zaterdag 22 juni een workshop Algemene Muzikale Vorming van 10.00 – 11.00 uur in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51. Voor alle jongens van 5 tot en met 9 jaar. Iedereen kan een kijkje komen nemen, het is erg leuk en veel Junioren nu het NK lopen zijn begonnen via de AMV-lessen.

Jubileum Taptoe Katwijk
Direct na afloop van het Jeugd NK reizen de jeugdorkesten van DVS, Flora Band, K&G en Adest Musica direct door naar Katwijk. ’s Avonds treden zij met de senioren orkesten op tijdens de grote Jubileum Taptoe Katwijk ter ere van het 65-jarig jubileum van DVS op Sportpark de Krom van vv Katwijk. In het stampvolle stadion brengen de Junioren van DVS hun show ‘Teamwork’. Er zijn voor snelle beslissers nog enkele zitplaatsen te koop via de webshop.dvskatwijk.nl.

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X