Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Jumpin’ Picknickfestival trapt Katwijks festivalseizoen af

Blog

Jumpin’ Picknickfestival trapt Katwijks festivalseizoen af

Op 3 juli is het zover, Burgemeester Cornelis Visser geeft dan het startsein voor het eerste festival in Katwijk in 2021 het Jumpin’ Picknickfestival op de Goerie.

Het was een ware triller, kon het wel of kon het niet? De spanning werd de organisatie haast te veel. Maar nu er meer ruimte is voor festivals besloot de gemeente Katwijk het Jumpin Picknick festival groen licht te geven en te gebruiken om het festivalseizoen te openen.

Het is de Katwijkse coverband ACE die de eerste akkoorden speelt om 12 uur 3 juli. ACE speelt bekende top 2000 nummers akoestisch en zal een klein uurtje spelen. Direct daarna start de Katwijkse top party band Support Act met een adembenemend programma dat de hele dag duurt. Support Act komt met een vernieuwde bezetting en een nieuw programma dat de band voor het eerst uitvoert tijdens het Jumpin’ Picknickfestival. Speciale gast is Leona Phillipo , ondermeer bekend van The Voice of Holland. Tussendoor krijgt jong talent de gelegenheid hun DJ skills te laten zien.

Het Jumpin’ Picknick festival wordt coronaproof georganiseerd. Het festival bestaat uit twee tijdsblokken van drie uur. Bezoekers hebben hun eigen plek (cirkel) op het veld gereserveerd zodat iedereen nog steeds de gepaste afstand kan houden.

Jumpin’ Picknick is een kleinschalig festival om een grote diversiteit aan families bij elkaar te brengen. Om die reden heeft de organisatie, in overleg met de veiligheidsregio en gemeente, gekozen te werken met het al bestaande coronaplan. Het testen voor toegang is bedoeld voor grotere festivals waar de anderhalve meter losgelaten wordt. Bezoekers hoeven zich dus NIET te testen maar kunnen gewoon naar binnen en moeten zich wel aan de regels houden.

Naast muziek zijn er dit jaar meer kinderactiviteiten dan ooit te voren. De organisatie heeft ondermeer oudhollandse spelen toegevoegd. Ook kan iedereen meewerken aan een kunstwerk dat een symbool is voor het einde van een bijzonder tijdperk.

Ook aan de ouderen is gedacht. Bewoners van het naast gelegen tehuis van DSV krijgen een drankje aangeboden en komen lunchen.

Het Katwijkse Jumpin’Picknickfestival is al jaren een plek waar gezinnen, uit alle lagen van de bevolking kunnen genieten van een vrolijke mix van muziek, kinderactiviteiten en hapjes en drankjes. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud. In 2020 organiseerde de Stichting Bruisende Events een van de weinige festivals in Coronatijd. Nu is het Jumpin’ Picknickfestival het eerste evenement dat in 2021 haar deuren opent.

Het festival komt mede tot stand met steun van Sponsors, Fonds1818 Welzijnskwartier en de Gemeente Katwijk.

Kijk voor meer informatie en het programma op de facebookpagina van het evenement of op de website van Stichting Bruisende Events: https://stichtingbruisendeevents.nl/jumping-picknick-festival/.

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X