Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Jongste kandidaat ooit wil burgemeester van Katwijk worden

Blog

Jongste kandidaat ooit wil burgemeester van Katwijk worden

UPDATE: Persconferentie in de Burgt Rijnsburg gaat zo van start om 15 uur. Kattuk.nl is er bij! Live updates via Twitter @KattukNL  en Insta @KattukNL  

Check de livestream van PodKat HIER

Oh ja we hebben een foto van de kandidaat (maar publiceren m lekker nog niet, komt later)

UPDATE: Het gaat om de 16-jarige Katwijkse scholier Rick vd Plas

Na het Oekraïne-referendum, Brexit en de verkiezing van Donald Trump, staat in 2016 de wereld nog één grote politiek aardverschuiving te wachten. Nu de oude baas van Katwijk, Jos Wienen, afgelopen september de laatste trein naar Haarlem heeft genomen, staat de burgemeesterswoning in het bos leeg. Katwijk zoekt nog steeds een burgemeester.

De afgelopen maanden konden kandidaten zich aanmelden voor de baan als burgemeester. Volgens het Leidsch Dagblad zijn er nu in totaal 21 kandidaten. Ze komen vooral van landelijke partijen zoals VVD, CDA, ChristenUnie en de SGP. Daarnaast zijn er ook enkele partijloze kandidaten. Ook is er een kans dat we voor de tweede keer een vrouwelijke burgermeester krijgen. Volgens de gemeente hebben vijf vrouwen zich gemeld voor de functie. Maar tussen al die kandidaten springt er één tussenuit.

Een zestienjarige jongeman heeft de ambitie om burgervader voor alle Katwijkers te worden. Hij is daarmee de jongste kandidaat ooit in Nederland. Ook al is hij niet stemgerechtigd, de jongen mag volgens de wet gewoon burgemeester worden. Wel moet hij eerst gekeurd worden door de commissaris van de Koning en een comité van ambtenaren.

De jongeman is de absolute dark horse in de verkiezing. Het bekende evenals beruchte Katwijkse media instituut PodKat heeft zich achter hem geschaard en zijn erop gebrand om de mysterieuze kandidaat op de Willem de Zwijgerlaan te krijgen. In de wandelgangen van het gemeentehuis wordt al rekening gehouden met een bijzonder smerige campagne.

Sonny Spek, de persvoorlichter van de kandidaat, wou nog niks kwijt over de identiteit van de kandidaat en het beleid dat hij gaat voeren. “Onze kandidaat wil Katwijk klaar stomen voor de 21ste eeuw” aldus Spek. Het gerucht dat de kandidaat campagne wil voeren voor een Vaxit, een Valkenburgs exit uit de gemeente Katwijk, wil Spek niet ontkrachten nog bevestigen. “Katwijk moet zich opmaken voor de grootste politieke verandering sinds 1807”

Komende zaterdag zal de kandidaat burgemeester, onder belangstelling van lokale en landelijke pers, zich eindelijk bekend maken aan de Katwijkse bevolking. De persconferentie wordt om 15 uur gehouden in de Burgt in Rijnsburg. Kattuk.nl is ter plekke aanwezig en zal de kandidaat stevig aan de tand voelen.

Meer informatie volgt snel!

Geschreven door: Redactie

Comment: 1

Laat een reactie achter

X