Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/D66 /Verslag en video – Klikbeet Jongerendebat

Blog

Verslag en video – Klikbeet Jongerendebat

Het Katwijkse Klikbeet debat voor jongeren heeft gisteren live plaatsgevonden. Alle Katwijkse partijen waren aanwezig en hebben hun meningen en standpunten uitgesproken over de drie jongeren stellingen.

Het debat
Gisteren is het debat live vanuit de Zintuigfabriek opgenomen en uitgezonden op het YouTube kanaal van PodKat, nu ook te zien op de Kattuk.nl site. Bij aanvang kreeg iedere politici een duidelijke uitleg van de avond, wat te drinken en een plaats toegewezen (op anderhalf meter). Over elke stelling werd ongeveer 15 minuten lang gedebateerd met vooraf een kort introductie filmpje.

Stelling 2
In de tweede ronde van het debat luide de stelling ‘de gemeente moet meer faciliteiten en budget beschikbaar stellen voor de “normale” jongeren’. Hierover gingen Durf, PvdA, Hart van Katwijk en Gemeente Belangen met elkaar in discussie. Zo werd er geroepen dat jongeren zelf ook met ideeën moeten komen en dit ook makkelijk aan kunnen geven.

Kattuk.nl heeft achteraf nog even een goed woordje gesproken met een aantal politici over dit onderwerp en dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen. D66 Katwijk een Instagram bericht gepost met daarop een concrete vraag gericht aan jongeren met wat ‘wat wil jij in de gemeente voor de jeugd?!’. En de lokale GemeenteBelangen partij heeft een survio enquete op voor jongeren klaar staan over “hangplekken”.

Achterliggende gedachten
Tussen de stellingen door was er te zien welke gedachten er achter dit debat zat. Drie leerlingen van Pieter Groen hadden voor hun PWS onderzoek gedaan naar hoe betrokken jongeren zijn bij de lokale politiek. Uit dit onderzoek is gebleken dat jongeren vrij weinig met de lokale politiek hebben, vandaar Het Katwijkse Klikbeet debat, die je overigens nu terug kunt kijken!

In het vervolg wil Kattuk.nl zelf ook meerdere debatten organiseren met thema’s als lhbti en wonen. Hierover later meer!

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X