Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Jongeren swingen met Huntington

Blog

Jongeren swingen met Huntington

Afgelopen vrijdag was de allereerste editie van de disco op het Overduin. Een groepje jongeren uit Scum en de Schuit waren mee met Nadine de Koning jongerenwerker bij het welzijnskwartier. Om 19:00 uur gingen de discolichten aan de gordijnen dicht vervolgens plugde dj Jaap Jonker de muziek in. Het feest kon beginnen! De jongeren gingen samen met begeleiders vanuit het Overduin naar de afdelingen toe om de bewoners op te halen.

De eerste reactie van de jongeren was dat ze een beetje schrokken van de bewoners. De groep bewoners hebben namelijk het ziektebeeld Huntington en dat maakt dat deze mensen soms wat schokkerige bewegingen maken, moeilijker praten en anders overkomen. Toen iedereen eenmaal in de feestzaal was aangekomen keken de jongeren eerst even de kat uit de boom. Toen ze zagen hoeveel plezier de bewoners op de dansvloer hadden was er weinig aansporing nodig van de jongerenwerker om ook hun aan het dansen te krijgen. Zo gingen de jongeren en bewoners na enige tijd polonaise lopend door de zaal. Een mooie en feestelijke verbinding.

De surprise van de avond was dat er een groot aantal motorrijders aankwamen. Dit waren leden van de motorclub Easy Riders Katwijk zij hebben enige tijd geleden een tour gedaan met enkele bewoners en hadden een actie gehouden om geld voor hen in te zamelen. Het doel van de inzameling is een kleine bijdrage te leveren aan de bewegingstuin. Tijdens het feest kwamen zij dan ook een cheque overhandigen en uiteraard mocht iedereen met de vette motoren op de foto. Na twee uurtjes kwam het feest tot een einde en werden alle bewoners met een glimlach op het gezicht, weer door de jongeren en begeleiders terug gebracht naar de groepsruimte. De bewoners en de jongeren hadden een geweldig leuke en vooral gezellige avond gehad.

Deze avond was een gloednieuwe samenwerking tussen Astrid buskermolen Hoofd welzijn van Overduin Topaz en het jongerenwerker van het welzijnskwartier. Voor alle betrokkenen was het een groot succes! Het zal dan ook niet lang duren voordat er een tweede editie plaats vind.

Wilt u zelf ook een activiteit organiseren of een bijdrage leveren aan Topaz Overduin neem dan contact op met Astrid Buskermolen.

 

Geschreven door:   Nadine - JongerenKwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X