Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Jongeren rellen met politie

Blog

Jongeren rellen met politie

Maandag 14 april j.l. werd er bij jongerencentrum Facinus in Sassenheim een grote oefening gehouden. Er waren meerdere politie eenheden, twee politie paarden, drie ambulances en de brandweer van Sassenheim was ook met één voertuig aanwezig.

De oefening duurde maar liefst 2 uur. De politiemensen kregen diverse casussen van geluidsoverlast, steek en vechtpartijen en ambulancepersoneel dat werd lastiggevallen door omstanders bij de behandeling van een patiënt. Om de oefening zo echt mogelijk te laten lijken waren er jongeren op getrommeld vanuit het jongerenwerk, onderdeel Welzijnskwartier, in Gemeente Katwijk en Sassenheim. De jongeren hadden de opdracht gekregen om tegen de politie in te gaan, waar zij uiteraard heel veel zin in hadden! Vanuit Katwijk was er een heuse bus gehuurd om met 50 jongeren deel te gaan nemen aan de oefening. In totaal waren er ongeveer 70 jongeren aanwezig.

Door de inzet van de jongeren werden de situaties zo levensecht dat zelfs de politie er moeite mee had. Ook voelde het voor de jongeren wel heel echt. Dit kwam vooral door de acteurs die met nep bloed rond liepen en de snackkar die ontplofte. Door de chaos die toch ondanks dat het een oefening was ontstond zijn er helaas ongelukken gebeurt. Zo was er een agent met last van zijn hand, een jongere die gevallen was en er was  één meisje met een wapenstok geraakt op het hoofd. Oefenen tegen de politie is dus echt niet voor watjes!!

De jongeren waren op de terugweg naar Katwijk erg uit gelaten, de adrenaline stroomde nog volop waardoor de bus bijna naar huis stuiterde over de weg.

 Meer foto’s HIER

 

 

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X