Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Jongeren overhandigen renovatieplannen Scum aan Wethouder Daan

Blog

Jongeren overhandigen renovatieplannen Scum aan Wethouder Daan

Scum

UPDATE 24-2 Leidsch Dagblad: Bijna acht ton voor opknapbeurt Scum in Katwijk

Op donderdag 20 februari hebben de jongeren van het jongerencentrum Scum Katwijk de renovatieplannen en tekeningen aan wethouder Daan Binnendijk overhandigd.

Dit gebeurde in de grote hal van het gemeentehuis, waar veel jongeren zich al hadden verzameld om de overhandiging bij te wonen. Kattuk.nl de site voor en door jongeren, was ook van de partij om dit belangrijke moment vast te leggen op de gevoelige plaat.

Voor de overhandiging legde de wethouder de jongeren van Scum uit wat er nu verder met het renovatieplan gaat gebeuren.

De nieuwe indeling van Scum (klik voor groot)

De nieuwe indeling van Scum (klik voor groot)

 Eerst komt er een informatief overleg, waarin de raadsleden vragen kunnen stellen over het renovatieplan. Na enkele weken komt er een tweede overleg waarin de partijen hun mening kunnen geven. In het laatste overleg wordt er gestemd.

Uiteraard hoopt het bestuur van Scum en al haar vrijwilligers en bezoekers dat de raadsleden de noodzaak van de renovatie inzien en dat zij allemaal zullen instemmen met het plan waar Scum Katwijk twee jaar aan gewerkt heeft.

 De renovatie is noodzakelijk omdat het jongerenwerk is veranderd.

Vroeger stond het ‘Hardrockcentrum Scum’  vooral bekend om zijn programmering van grote bands en DJ’s. Al enkele jaren is het jongerencentrum Scum Katwijk vooral bezig met het begeleiden van jongeren op allerlei gebieden. Aanbieden van workshops en jongeren te ondersteunen in hun talentontwikkeling op gebied van sporten, muziek, dans, koken, klussen en vrijwilliger zijn,  wat een belangrijke rol speelt! Deze activiteiten worden allemaal in samenwerking gegeven met Come4Sports, The Art Squad Katwijk en het jongerenwerk van Welzijnskwartier.

DSCN1846Sinds februari 2014 heeft Scum een nieuw fornuis en oven, waar de jongeren al gretig gebruik van hebben gemaakt. Taarten en koekjes bakken mag, maar ze maken er vooral verse en gezonde maaltijden in het kader van gezonde voeding. Om meer van dit soort initiatieven te ontwikkelen en jongeren een kans te geven heeft Scum de renovatie hard nodig.

We willen niet ons handje ophouden voor een nieuw gerenoveerd pand, maar we willen ons hard maken voor een renovatie van het bestaande pand, waar we de jeugd van Katwijk nieuwe impulsen kunnen geven waardoor zij zich beter kunnen ontwikkelen.

En iedereen weet het: DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST!

Persbericht Scum

Later meer… O.a. het volledige plan en een interview met het bestuur van Scum.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X