Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Jongeren met Welzijnskwartier op preventiesurvival

Blog

Jongeren met Welzijnskwartier op preventiesurvival

Afgelopen meivakantie is een groep jongeren op survival gegaan met onze jongerenwerkers in de Belgische Ardennen. De jongerenwerkers doen dit twee keer per jaar met een groep jongeren die ze willen uitdagen om uit hun comfortzone te stappen.

De jongeren gingen helemaal ´back to basic´ en waren volledig op elkaar en op de jongerenwerkers aangewezen. Ze moesten bijvoorbeeld zorgen voor eten, houtsprokkelen om een kampvuur te maken en samenwerken om hun tent op te zetten in een afgelegen weiland zodat ze een plek hadden om te slapen. Door verschillende activiteiten werden de jongeren uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf te halen, zowel fysiek als mentaal. De intensieve samenwerking tussen de jongeren en de jongerenwerkers zorgt voor een hechte band die belangrijk is voor de toekomst.

Tijdens deze survival werden veel actieve outdoor activiteiten gedaan zoals klimmen, een nacht challenge, mountainbiken, teamgames en lasergamen. Ook hier zijn samenwerken, wederzijds respect, doorzettingsvermogen en actief bezig zijn een belangrijk onderdeel. Daarnaast is er ook een preventief programma gedaan. Hier werden dialogen en discussies met de jongeren gevoerd aan de hand van diverse stellingen. Tijdens deze preventie  werden alle facetten van de leefwereld van de jongeren besproken. De survival is onderdeel van een omvangrijk traject dat het jongerenwerk doorloopt met deze groep, dus ook na thuiskomst gaan de jongerenwerkers verder met ze aan de slag. Zo kan het zijn dat de ene jongere zich aanmeldt als jonge mantelzorger en weer een andere zich inzet als vrijwilliger.

Zowel de jongeren als de jongerenwerkers kijken terug op een succesvolle survival met mooie verhalen en ervaringen om nooit meer te vergeten. `We hebben elkaar echt leren kennen en ik ben enorm trots op de jongeren die alle uitdagingen zijn aangegaan´, aldus Pascal van der Plas, jongerenwerker Welzijnskwartier.

Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert de survival in samenwerking met Platform Kocon, de GGD en de politie. Meer informatie over Welzijnskwartier is te vinden op www.welzijnskwartier.nl

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X