Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Jongeren met een halt-straf hebben moeite met het vinden van een baan.

Blog

Jongeren met een halt-straf hebben moeite met het vinden van een baan.

Jongeren die ooit een Halt-straf hebben gehad, hebben later vaak moeite met het vinden van een baan. Volgens Halt en Defence for Children komt dat omdat ze geregistreerd staan bij de politie. Zij willen dan ook dat die registratie verdwijnt, als de jongere de straf succesvol heeft afgerond.Volgens Defence for Children gaat het vooral om jongeren die een baan zoeken in de beveiliging, marechaussee, defensie of de luchtvaart. Daar wordt altijd gecheckt of iemand geen strafblad heeft, en een Halt-straf blijft ongeveer zeven jaar in de registers staan.

Een Halt-straf is juist bedoeld om te voorkomen dat jongeren een strafblad krijgen, maar dat blijkt in sommige beroepsgroepen dus niet uit te maken. Bij Halt zijn tientallen klachten binnengekomen over afgewezen jongeren om hun Halt-straf.

Graffiti
Elk jaar krijgen ongeveer 22.000 jongeren een Halt-straf, bijvoorbeeld voor winkeldiefstal of graffiti spuiten. De bedoeling daarvan is dat jongeren kunnen rechtzetten wat zij fout hebben gedaan, zonder in aanraking te komen met Justitie.

Defensie ontkent overigens dat jongeren alleen op een Halt-straf worden afgewezen, maar zegt dat een Halt-vermelding wel reden kan zijn om “eens door te praten”.

bron: www.headlines.nos.nl

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X