Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /Jonge deelnemers Meet-up homo-acceptatie Katwijk gezocht

Blog

Jonge deelnemers Meet-up homo-acceptatie Katwijk gezocht

UPDATE 3 oktober: tot nu toe 8 aanmeldingen vanuit de LHBT+ community, 9 oktober vanaf 19:30 uur info-meet @ De Schuit. ook meedoen? Meld je aan via info@kattuk.nl

Op woensdagavond 27 november organiseren de Jongerenadviseurs Katwijk in samenwerking met jongerenwebsite Kattuk.nl een Meet-up over homo-acceptatie (LHB+) in Katwijk. In de grote zaal van jongerencentrum De Schuit gaan Katwijkse jongeren, van diverse achtergrond en geaardheid, met elkaar in gesprek op zoek naar ‘common ground’. Doel van de avond is dan ook het bevorderen van wederzijds respect.

En dat is hard nodig!Uit de Startfoto Sociaal Domein (Katwijk, maart 2019, pagina 28) blijkt namelijk dat 30% van de Katwijkse jongeren negatief staat ten opzichte van homoseksualiteit. Landelijk ligt dit cijfer aanzienlijk lager op 6% (SCP 2015). Daarnaast ontvangen we signalen van homoseksuele koppels die, als ze bijvoorbeeld hand in hand door het uitgaanscentrum lopen, wel eens worden lastiggevallen of negatieve opmerkingen krijgen. Iedereen is vrij om te denken en spreken van en over homoseksualiteit wat hij of zij vindt. We leven immers in een vrij land. Maar zodra jongeren worden lastiggevallen om hun seksuele geaardheid en zich minder vrij voelen om zich te uiten in Katwijk er is er wat mis.

Kom je uit Katwijk, ben je tussen 14 en 34 jaar en wil je hierover meepraten en/of meehelpen de Meet-up te organiseren? Meld je dan aan via info@kattuk.nl! Ook als je nog vragen hebt, kun je hier terecht.

Naar aanleiding van de uitkomsten van de discussie gaan de Jongerenadviseurs een advies uitbrengen aan de gemeente Katwijk hoe om te gaan dit onderwerp. Reden temeer om mee te doen en je mening en ervaringen te delen.

poster3

 

Geschreven door: Redactie

Comment: 1

  • sport

    Beantwoorden 25/09/201908:24

    Typische “oneens” reacties van reli fanaten. Maar gelukkig staat de Grondwet boven reli wetten dus dat varkentje is zo gewassen. Hulde voor de partijen die de twee oneens partijen wegvagen en gelukkig maar. Het is nooit bewezen dat God of Jesus ooit heeft bestaan. Homosexualiteit heeft altijd al bestaan ook al willen deze 2 oneens partijen daar niets van weten. Haal een keer die kop uit het zand want ook onder de leden van deze 2 oneens partijen zitten homo’s en lesbiennes.

Laat een reactie achter

X