Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Jong talent grijpt kans op Street Style Event 2014

Blog

Jong talent grijpt kans op Street Style Event 2014

Op zaterdag 19 juli van 12.30-18.00 uur organiseert Welzijnskwartier het jaarlijkse Street Style Event op het Skatepark aan de Noordduinseweg in Katwijk. Een grootschalig evenement met wedstrijden, workshops, optredens, demo’s en nog veel meer.

Het is alweer de zesde editie van het Street Style Event en ondertussen heeft het evenement niet alleen lokaal en regionaal maar ook landelijk behoorlijk wat aanzien verkregen. Dit alles dankzij de fantastische locatie, de strakke organisatie en natuurlijk de inzet van tientallen jonge en zeer betrokken vrijwilligers.

Diverse straatstijlen staan centraal op deze dag. Skaten, freerunnen, graffiti, rap, breakdance, BMX, pannavoetbal, alles komt aan bod. Het Street Style Event geeft jongeren de kans om te laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben en stelt ze in de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen in hun ‘Streetstyle’. Zo worden door nationaal en internationaal bekende professionals demonstraties en workshops gegeven in vrijwel alle genoemde onderdelen.

Open Skate Kampioenschap Klik voor GROOT
Tijdens het event wordt er gestreden om het Open Skate Kampioenschap van Katwijk. Boarders, inliners en BMX-ers uit Katwijk en de rest van Nederland laten zich van hun beste kant zien en proberen de prijzen en de eer in de wacht te slepen. Hun prestaties worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit professionele skaters. Er wordt gereden in twee leeftijdsklassen; tot en met 15 jaar, en 16 jaar en ouder. De winnaars gaan naar huis met grote prijzen beschikbaar gesteld door skateshops uit de regio.

Big Air Bag
Net als vorig jaar staat The Big Air Bag ook weer op het terrein. Een gigantisch luchtkussen van tien bij tien meter en twee meter hoog  met een springschans ervoor waar BMX-ers, inliners en skaters hun stunts kunnen oefenen en weer veilig kunnen landen. De hele dag door laten lokale durfals en ervaren professionals hier zien welke tricks en jumps ze in huis hebben. Jongerenwebsite Kattuk.nl legt alles vast op film, onder meer met een GoPro Helmetcam.

En nog veel meer…
Voorgaande is slechts een kleine greep uit het programma. De hele dag is er van alles te zien, te doen en vooral te beleven. Er zijn freerunworkshops, optredens en workshops van breakdancers, pannawedstrijden, rapbattles, vette skate- en BMXdemonstraties, foto- en videoworkshops door Kattuk.nl en gezonde smoothies gemaakt door de tieners van The Factory. De beste graffitikunstenaars van Katwijk geven een showcase op ‘the Wall of Fame’ gevolgd door een workshop. De allerkleinsten  kunnen geschminkt op de foto in een sprookjeswereld en voor de ouders wordt er, in samenwerking met de bibliotheek, een gezellige leeshoek ingericht op het terras. Kortom, het wordt een geweldige dag waar voor iedereen wat te doen is!  

Meedoen?
Wil je meedoen met de wedstrijden? Geef je dan op via marco@welzijnskwartier.nl of op de dag zelf. Wil je meedoen aan een workshop? Meld je dan op de dag zelf bij de workshop. Deelname aan de wedstrijden en workshops is gratis.

Veld van de Verbeelding
Het Street Style Event is onderdeel van het culturele festival ‘Het Veld van de Verbeelding’ dat wordt gehouden van 18 tot en met 23 juli. Er is die week dus nog veel meer te doen en te beleven op het Skatepark. Houd de websites www.welzijnskwartier.nl en www.kattuk.nl in gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten, optredens en workshops.

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Laat een reactie achter

X