Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Jong & Politiek – Jouw stem telt!

Blog

Jong & Politiek – Jouw stem telt!

Vind jij het belangrijk dat er serieuze aandacht komt voor jongeren en hun toekomst? Laat van je horen op 17 maart. Stem!

Op 17 maart zijn er landelijke verkiezingen, ook wel bekend als de Tweede Kamerverkiezingen. De NJR heeft alles voor op een rijtje gezet.

Alles wat je om je heen ziet, is namelijk politiek. Het feit dat we in een lockdown zitten, dat er geen basisbeurs meer is en dat je als 16-jarige minder verdient dan een 21-jarige. Dat zijn allemaal beslissingen vanuit de politiek. En ja, we get it: politiek is soms best wel ingewikkeld en saai. Daarom maken wij het je graag wat gemakkelijker.We hebben links naar stemwijzers, meer info over thema’s die jou als jongeren aangaan én tips om je beter te verdiepen in de politiek!

Redenen om te stemmen
– Als jij niet stemt doet een ander dat wel. Maar die ander heeft wel een gehele andere belangen dan dat jij hebt. En als jij jouw stem, belangen en visie niet laat meetellen, worden ze ook niet gehoord.
– Als jij nu…dit jaar op 17 maart niet gaat stemmen, is de kans groot dat je zeurt over het aankomende kabinet en kan je daar pas over vier jaar wat aan doen. Moet d’r wat veranderen? Dan moet je dat dus nu laten weten.
– Stem jij? Dan motiveer je jouw omgeving en vooral mede jongeren om ook te stemmen! Hoe meer jongeren er gaan stemmen, hoe meer aandacht ze (we!) krijgen van de politiek. Ga het gesprek aan. Wat vind jíj belangrijk?
– De Tweede Kamer beslist over wetten en regels, die waar jij je ook aan moet houden.

Check je partij
Vind jij het moeilijk om te beslissen welke partij er bij jouw past of weet je überhaupt niet waar je moet beginnen? Check dan de website van NJR. Zij hebben onder andere een stemwijzer, informatief filmpje over stemmen en een podcast serie over de partijprogramma’s. En ben jij benieuwd welke thema’s voor jou van belang zijn en in de politiek aanbod komen? Open dan deze link!

 

 

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X