Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Jong & oud in verbinding

Blog

Jong & oud in verbinding

Stagiaires van Welzijnskwartier bezig met een mooie activiteit!

Woensdag 17 januari j.l. gaf Welzijnskwartier haar stagiaires van de Haagse Hogeschool Sociaal Werk de gelegenheid om verschillende doelgroepen met elkaar in contact te brengen. Hoe? Door jong & oud met een gezamenlijke maaltijd in verbinding te brengen.

De stagiaires kregen de gelegenheid om het project richting te geven en uit te werken. Pascal van der Plas, Sociaal werker sport/jongerenwerker en Lilyan Hofstee Sport & beweegmakelaar ondersteunden de jongeren waar nodig.

Aangezien in Katwijk aan Zee jongerencentrum De Schuit ligt, werd al snel duidelijk dat de gezamenlijk maaltijd daar kon plaatsvinden. Iedere woensdagavond koken daar jongeren voor elkaar en doen zij de boodschappen binnen een passend budget. Daarna ruimen ze op en wassen ze af.

Reactie van de deelnemers

Nu nog op zoek naar enthousiaste ouderen! Elke woensdagmiddag organiseert Welzijnskwartier in de Boorsmazaal twee seniorensport lessen van 14.30 – 15.30 en 15.30 – 16.30 uur. Hier doen vitale en enthousiaste ouderen aan mee.

De ouderen werden tijdens de wisseling van de lessen geïnformeerd door Robin (één van de stagiaires), middels een korte introductie over de activiteit en kregen een passende flyer. Hij informeerde de ouderen over de activiteit, jong & oud in verbinding. De ouderen waren direct enthousiast en beloofden te komen.

Deelnemer: ‘Ik heb een vraag, mijn zus is er vandaag niet – mag zij ook komen?’ Uiteraard was dat mogelijk.

Koken en eten met elkaar

Het moment dat de jongeren binnenkwamen, gingen zij direct aan de slag om voor maar liefst 32 mensen te gaan koken. Er waren grote pannen aanwezig en alles was van tevoren goed voorbereidt. Er werd nasi gekookt met verse groenten, pindasaus, kroepoek en ter afsluiting ijs toe.

De jongeren aten aan tafel en zaten tussen de ouderen, zo kwamen er mooie gesprekken op gang.

Een aantal reacties van de genodigde ouderen:

‘Wat was dit gezellig’ ‘Dit is voor herhaling vatbaar’ ‘Zo leuk om zo samen te eten, ik eet namelijk altijd alleen’ ‘Ik kom de volgende keer weer, ik heb zo genoten van het eten en de jeugd’

Welzijnskwartier

Het project was zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.

Zou jij ook eens samen willen eten? Houd dan onze website en social media in de gaten!

Welzijnskwartier.nl

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X