Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /JOGG Katwijk en Dunea trakteren drinkwater tijdens de Welzijnskwartier Street4you! Straatspeeldag op het Andreasplein

Blog

JOGG Katwijk en Dunea trakteren drinkwater tijdens de Welzijnskwartier Street4you! Straatspeeldag op het Andreasplein

Ruim 100 kinderen doen woensdagmiddag 1 oktober mee aan de STREET4YOU STRAATSPEELDAG op het Andreasplein. Tijdens deze sportieve dag kunnen kinderen samen met hun ouders, opa’s en oma’s allerlei leuke activiteiten doen. Een gezonde jeugd, dat wil toch iedereen? Daarom slaan JOGG Katwijk en het Welzijnskwartier dit jaar de handen ineen. Zij willen alle kinderen in Katwijk laten weten dat water drinken en voldoende beweging bijdraagt aan een gezond leven!

Tijdens een workshop met een lokale kunstenaar kunnen kinderen hun eigen unieke waterkan beschilderen en beplakken met mooie zelfgemaakte stickers. Van spelen en knutselen word je behoorlijk dorstig! Daarom trakteren Dunea en JOGG Katwijk alle kinderen op drinkwater. Drinkwater is namelijk gezond, natuurlijk en lekker bovendien! Op momenten dat jongeren dorst hebben, drinken ze nu vaak zoete dranken. Onbewust krijgen jongeren zo veel calorieën binnen, wat overgewicht kan veroorzaken. Water lest 100% de dorst met 0% calorieën!’ ‘

Activiteitenprogramma
Naast het beschilderen van waterkannen is er nog veel meer te doen en te beleven tijdens de Street4You! Straatspeeldag. Van 13:00 tot 16:00 uur staan er tal van sportieve en culturele activiteiten op het programma, georganiseerd in samenwerking met winkeliers en vrijwilligers van JVC de Schuit. Voor de sportievelingen is er onder meer een opblaasbaar voetbalveld, een klimmuur en een mountainbike tour. Creativiteit krijgt alle ruimte bij workshops nail-art, graffiti en schminken. Lekker, gezond en vers eten en drinken mogen kinderen weer zelf maken bij de smoothiebar. Voor ouders en buurtbewoners is er een gezellig terras ingericht, kortom genoeg reden om een kijkje te komen nemen op het Andreasplein.

Over Street4You!
De Street4You! op het Andreasplein in Katwijk is de laatste in een reeks van vijf Street4You! evenementen in de verschillende dorpskernen van Katwijk. Street4You! draagt bij aan het stimuleren van gezonde voeding, voldoende beweging, culturele vrijetijdsbesteding en vrijwilligerswerk onder kinderen en jongeren en levert daarnaast een bijdrage aan het bevorderen van de leefbaarheid in de wijken. Door een samenwerking tussen de jongerenwerkers, opbouwwerkers en de combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur van Welzijnskwartier met vrijwilligers van o.a. tienercentra, ouders, stagiairs, lokale sporters en kunstenaars wordt elke keer een mooi programma van culturele- en sportieve activiteiten neergezet in een van de dorpskernen.

Over JOGG Katwijk
JOGG is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0-19 jaar het hoogst is. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Bezoek www.JOGG.nl voor meer informatie.

streetandresposter

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X