Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Interview Vrouwe van Katwijk Nadine: ‘De veelzijdigheid in mijn werk geeft me energie’

Blog

Interview Vrouwe van Katwijk Nadine: ‘De veelzijdigheid in mijn werk geeft me energie’

Onze Nadine is Vrouwe van Katwijk, meer dan genoeg reden voor stagiaires Sanne & Larissa om haar te interviewen.. 

Donderdag hebben wij Nadine de Koning geïnterviewd. Want sinds 8 maart  mag zij zichzelf Vrouwe van Katwijk noemen. Vrouwe van Katwijk is een prijs die is bedoeld om bij te dragen aan een positieve beeldvorming van de vrouw en om initiatieven en activiteiten voor en door vrouwen onder de aandacht te brengen. Dat Nadine de prijs heeft gewonnen kwam voor haar als een totale verrassing: “Ik had het totaal niet verwacht, en toen werd ik opeens het podium opgeroepen, en ik dacht huh, oké? Maar ik vind het natuurlijk wel heel gaaf.”

Nadine is 30 jaar jong, woont in Katwijk, heeft een kat genaamd Tutje en houdt van shoppen, dansen en bankhangen met een leuk film of serie. Momenteel werkt ze bij het Welzijnskwartier als jongerenwerker. Dat Nadine dit werk wilde gaan doen wist ze al toen ze 12 jaar was. Op die leeftijd startte ze samen met leeftijdsgenoten met het organiseren van jeugdfeesten in Scum. Dit heeft ze jaren gedaan en daarna heeft ze nog een snuffelstage gelopen bij Scum. “Dit vond ik zo leuk dat ik dacht, zo’n opleiding wil ik doen.” Na de middelbare school heeft ze de MBO opleiding sociaal cultureel werk gedaan en daarna de HBO opleiding culturele en maatschappelijke vorming.

Tijdens haar derde jaar op het HBO heeft ze een half jaar stage lopen bij Kattuk.nl. “Tijdens die periode heb ik allerlei gekke testen gemaakt voor op de site, en een street report  gemaakt over hoe was je eerste zoen” Ook heeft Nadine een tijdje in het bestuur van Kattuk.nl gezeten. “Dat heb ik jaren met veel plezier gedaan, maar afgelopen november heb ik afscheid genomen. Ik vind dat Kattuk.nl als jongeren site een jong bestuur moet hebben, en ik vind dat ik daar nu te oud voor ben.”20190314_171035

Binnen het jongerenwerk houd Nadine zich bezig met veel verschillende projecten. Dit is iets wat ze leuk vindt. “De veelzijdigheid van de verschillende dingen die ik kan doen in mijn werk geeft mij energie.”  Zo heeft ze het project Shitzooi opgezet, een project over de gevaren van sexting, de Huntingtondisco, een disco waarbij jongeren mensen met de ziekte Huntington een gezellige disco avond bezorgen. Ook het project jonge helden is een  initiatief van Nadine. Dit is een project waarbij jonge mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Dit zijn jongeren waarvan een van de ouders bijvoorbeeld ziek is, of die een broer of zus met een handicap of verslaving hebben, en dat ze daar voor helpen zorgen. Met het project  proberen ze deze jongeren een plek te geven waar ze kunnen ontspannen en even niks moeten. “Op scholen, kerken en verenigingen geven we hier ook voorlichtingen over” vertelt Nadine. “Een mooi moment was dat we op een school een voorlichting gaven, en dat een jongen vroeg: mijn moeder zit in een rolstoel, ben ik dan ook een mantelzorger? Die jongen kwam er op dat moment achter dat hij ook een mantelzorger is.”

Jongerenwerk is volgens Nadine heel belangrijk “Je kan jongeren in hun eigen kracht zetten. Jongeren moeten leren zichzelf te helpen. Ik kan wel dingen voor ze oplossen, maar daar leren ze niks van. Ik ben er om naar ze te luisteren en opties met ze door te nemen, maar uiteindelijk moeten ze het zelf oplossen. Veel van de jongeren die hier komen zijn hier voor de gezelligheid en hun vrienden en gaan verder huppelend door het leven. Maar er zijn er ook een aantal die hebben het wat minder makkelijk hebben, en wel wat hulp kunnen gebruiken.” De werkwijze van Nadine is heel simpel: “Gewoon jezelf zijn. Ik probeer heel open te zijn naar de jongeren. Ik vind niet snel dingen raar en heb geen oordeel. En soms moet je ook om bepaalde situaties kunnen lachen. De jongeren kunnen ook alles aan mij vragen, of ze overal antwoord op krijgen is de tweede vraag  ;)”

Dat Nadine populair is bij de jongeren is duidelijke zichtbaar, zeker als er tijdens het interview een van de jongeren naar Nadine komt met een bosje bloemen, om haar te feliciteren met de prijs. Volgens de jongeren is Nadine heel gezellig en een persoon die ze kunnen vertrouwen en alles aan kunnen vertellen. En iets was volgens hun ook typisch Nadine is, is haar lach. “Ze moet dan altijd heel hard lachen, en daarna gaat ze sorry zeggen voor haar irritante lachje.”

Een van de leukste dingen die Nadine zelf heeft mee gemaakt tijdens haar werk, is dat een van de jongeren  die ze begeleide toen ze net begon met dit werk nu een collega van haar is. “We hebben al die tijd nog contact gehouden, en nu is ze gewoon een collega van mij.”

Over haar toekomst plannen kan Nadine kort zijn “Ik wil dit werk blijven doen, en nieuwe gave dingen ontwikkelen”

Tekst gaat door na de foto.

20190314_210033

Nadine (in het midden) met haar jongeren in De Schuit

Of-of vragen aan Nadine 

Koffie of thee              Geen van tweeën. Ik drink liever limonade of chocomel.

M&m of smarties

Hond of kat

Spreken of luisteren

Blind of doof

Pizza of bitterballen

Netflix of youtube        De laatste Netflix film die ik heb gezien is  ‘The zookeepers wife’

Onzichtbaar of kunnen vliegen      Ik heb hoogtevrees

Coco cola of Pepsi

Zoet of hartig              Ik hou van chips

Hotel of kamperen

Stad of dorp                Beide, dorp om in de wonen voor de rest stad

Zomer of winter

 Nadine, bedankt voor het interview en veel succes en plezier met al je projecten!! 

Sanne & Larissa

Geschreven door: Larissa

Geen reacties

Laat een reactie achter

X