Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Interview: Online daten via Discord

Blog

Interview: Online daten via Discord

Het Discord platform, vooral bekend onder online gamers, kan ook dienen als online date locatie. Jens heeft laatst zo’n discord date gehad en laat weten wat hij ervan vond.

Hoe ben je bekend geworden met discord?
“Ik ben vorig jaar in de zomer voor het eerst bekend geworden met Discord toen een vriend van mij voorstelde om regelmatig met een groepje hierop te chillen. Dit omdat we ons toch wel een beetje aan de regels ivm het coronavirus wilde houden.”

En hoe ben je op het idee gekomen om via discord te date?
“Dit ging eigenlijk een beetje vanzelf, ik had via tinder een leuke jongen ontmoet en dit was eigenlijk de eerste manier die we konden bedenken om op een veilige manier kennis met elkaar te maken.”

Waar gebruik je discord dan nog meer voor?
“Ik gebruik discord voor de rest voornamelijk om te chillen/een drankje te doen met vrienden en om de zoveel tijd voor vergaderingen etc. die nu natuurlijk niet fysiek kunnen.”

Op welke manier vraag je iemand om op een discord date te gaan?
“Ik had zelf niet echt een “tactiek” om dit te vragen, ik had eigenlijk gewoon het geluk dat we hier allebei toevallig hetzelfde in stonden en het prettiger vonden om eerst zo af te spreken.”

Hoe ziet zo’n discord date er dan uit?
“Mijn eerste (en enige) discord date begon eigenlijk een klein beetje chaotisch/onwennig, ook wel logisch aangezien je elkaar nog niet echt kent. Maar we hadden al snel een goede klik en hebben denk zo’n 4 uur met elkaar gepraat.”

Heb je 1 of meerdere dates gehad via dit platform?
“Ik heb 1 date gehad via discord, deze beviel goed en we hebben daarna ook (al meerdere malen) fysiek afgesproken.”

Spreek je elkaar alleen in de chat kanalen? Of videobel je ook echt met elkaar?
“Wij hadden afgesproken om tijdens de date ook video te bellen, dit omdat je dan toch echt wel een betere indruk kan krijgen van de ander tijdens de date.”

Raad jij het aan om via discord te date? Waarom wel of waarom niet?
“Ik zou het zeker aanraden om via discord te daten, dit omdat dit zo lang corona nog onder ons is toch een relatief veilige en toegankelijke manier is om voor het eerst met iemand kennis te maken. Als er een eenmaal een klik is kun je uiteraard altijd nog fysiek afspreken.”

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X