Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Interview jongeren Parkeerterrein Noord

Blog

Interview jongeren Parkeerterrein Noord

Naar aanleiding van diverse berichten in de media over ‘racepraktijken’ van jonge chauffeurs op Parkeerterrein Noord hieronder een interview met een aantal jongeren die vrijwel dagelijks met hun auto op het parkeerterrein te vinden zijn. Berichten media:
Roep om aanpakken racebaan
Extra toezicht Noordduinen

Wanneer: dinsdagavond 19.40-20.20 uur.
Waar: op Parkeerterrein Noord tussen Scum en de KNRM
Wie: Wes, Judith, Sjon, Reinout en een stuk of 10 anderen.
.
Hoeveel jongeren zijn er te vinden op het parkeerterrein?
Wes: Op het parkeerterrein waren eerst twee groepen jongeren met auto’s die nu bij elkaar gekomen zijn tot een groep van zo’n 40 jongeren in de leeftijd van 18-24 jaar met een stuk of 20 auto’s totaal. We zijn vrijwel dagelijks op het parkeerterrein te vinden.

Wat vinden jullie van de berichten in de media?
Wes: wel hypocriet, er worden alleen jonge chauffeurs genoemd. We staan hier vrijwel elke dag en we zien ook genoeg ouderen die met een noodgang voorbij komen rijden.
Judith: en het zijn niet alleen auto’s die scheuren, motoren scheuren hier ook af en toe als een gek voorbij.
Wes: En het lijkt door deze berichten nu net alsof er hier illegale straatraces ofzo zijn en dat is absoluut niet het geval.
Judith: ik heb heel wat uit moeten leggen, want je wordt er toch op aangekeken omdat je hier vaak staat.
Wes: Er wordt hier wel regelmatig te hard gereden door doorgaand verkeer, maar absoluut niet alleen maar door jongeren en met racen heeft dat niks te maken.

Waren de klachten over de ‘racepraktijken’ bij jullie bekend?
Judith: Nee, dat hebben we gehoord via mensen die het weer in de krant hadden gelezen.

Dus de KNRM, Scum en Jonker hebben nooit bij jullie geklaagd?
Wes: Niet over racen of te hard rijden nee. Scum heeft bij ons weleens geklaagd dat we onze rommel op moesten ruimen en er is weleens geklaagd over geluidsoverlast van een car-hifi maar dat is allemaal van ruim een jaar geleden.

En de politie?
Reinout: Ze zijn weleens te laat als er gescheurd wordt over het parkeerterrein. Dan zijn de scheurders al weg en komt de politie even bij ons kijken. Daar hebben we geen problemen mee. Het parkeerterrein ligt ook op hun route dus ze komen wel meerdere keren per dag voorbijrijden, maar verder hebben we weinig last van ze en hebben we geen klachten van ze gehoord.
We hebben wel een keer onze namen moeten geven toen er een ruit van de KNRM was ingegooid. Maar daar hadden we niks mee te maken, dat hadden we niet gedaan.

Racen jullie wel eens op het parkeerterrein?
Nee nooit, daar is het ook te kort en gevaarlijk voor. Op het parkeerterrein doen we geen gekke dingen en houden we ons netjes aan de maximumsnelheid;) Alleen als het geijzeld heeft trekken we weleens de handrem aan om te slippen maar dat doet iedereen, jong en oud.

En anderen, racen die wel?
Nee, er komen af en toe auto’s met een noodgang voorbij scheuren, maar echt racen nee.
Judith: Er wordt wel veel rondgereden op het terrein, half Katwijk krijgt zijn eerste rijles van zijn pa hier en er worden vaak motorrijlessen gegeven. Daar is het ook een prima plek voor.

Over welke jonge chauffeurs gaat het dan, als jullie het blijkbaar niet zijn?
Wes/Judith: Dat zouden we ook niet weten. We hebben zelf de indruk dat ze liever niet hebben dat we hier staan en daarom over dat racen beginnen, slaat nergens op.

Waarom staan jullie hier dan?
Sjon: Het is gezellig. Al onze vrienden zijn er, het is gewoon een ontmoetingsplek.
Deze plek hebben we gekozen omdat we hier behoorlijk afgelegen staan, kunnen we lekker met een muziekje aan een beetje chillen en over onze hobby auto’s en carhifi’s praten. We zijn allemaal echt helemaal gek van auto’s en besteden daar veel tijd en geld aan. Vooral aan de stereo. Hier veroorzaken we niet zoveel geluidsoverlast.

Over ontmoetingsplekken gesproken, hebben jullie een website?
Ja we hebben er twee
https://www.carfreaks-katwijk.tk  
https://www.streetscum.tk  

Bedankt voor het interview. Willen jullie verder nog wat kwijt?
Een prullenbak staat er al op deze plek maar een bankje met een tafel ofzo erbij zou wel relaxed zijn.
En een keertje scheuren op het Vliegkamp Valkenburg lijkt ons ook wel wat.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X