Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Internationale Vrouwendag

Blog

Internationale Vrouwendag

Vandaag 8 maart is het internationale vrouwendag. Deze dag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen voor hun rechten opkwamen. De bedoeling van deze dag is opnieuw de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging naar voren te brengen.

Er zijn flink wat verschillende gebeurtenissen die tijdens de vrouwen emancipatie van de afgelopen jaren naar voren zijn gekomen. Denk bijvoorbeeld maar aan de ‘Baas in eigen buik’ acties, het doorbreken van het traditionele rolverdeling in het huishouden en de strijd voor het evenveel uitbetaald krijgen als mannen.

Maar nog steeds valt er meer te winnen op emancipatie gebied voor en door vrouwen. Want vrouwen zijn nog lang niet waar ze horen en kunnen zijn. Die loonkloof moet dicht, vrouwelijke stemmen moeten vertegenwoordigt worden en krachten kunnen gebundeld worden. Want girls support girls, right?

Het is daarom van groot belang dat iedere vrouw haar stem blijft gebruiken, in welke situatie dan ook en op welke (respectvolle) manier dan ook. Vrouwen kunnen iets betekenen voor elkaar en de volgende generaties.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X