Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Inschrijving cultuurdag RijnlandRoute Festival geopend

Blog

Inschrijving cultuurdag RijnlandRoute Festival geopend

Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de cultuurdag, de eerste dag van het unieke tweedaagse RijnlandRoute Festival op 22 en 23 juni a.s. Regionale artiesten brengen dan de nieuwe Corbulotunnel tot leven met dans, muziek, kunst en verhalen.

Voordat het verkeer vanaf 5 juli door de tunnel rijdt, organiseert de provincie Zuid-Holland het festival om de opening van de N434 met de Corbulotunnel te markeren. Je hoeft overigens niet te kiezen tussen de cultuurdag op zaterdag en de sportdag op zondag. Je bent op beide dagen van harte welkom, het is wel nodig om je voor beide dagen apart in te schrijven.

Culturele activiteiten

Op zaterdag 22 juni ontdek je al wandelend de reis die Gaia, de tunnelboormachine, maakte bij het boren en bouwen van de Corbulotunnel. De tunnel wordt hiervoor omgetoverd tot een belevingsroute met optredens van artiesten en kunstenaars uit de regio. Zij verzorgen een doorlopend programma met dans, muziek, kunst en verhalen. Op het festivalterrein zijn optredens, knutsel- en bouwactiviteiten voor kinderen. Er is ook een informatieplein met onder andere weginspectievoertuigen, brandweerwagens en demonstraties. En natuurlijk kun je ook wat eten en drinken bij de foodtrucks.

Sport en bewegen voor iedereen

Op de sportdag op zondag 23 juni kun je eenmalig door de splinternieuwe tunnel rennen en fietsen. Een kans die je één keer krijgt en daarna nooit meer! Er zijn verschillende afstanden zoals de KidsRun van 1 km (voor kinderen van 4 t/m 12 jaar), de 5 km en het koningsnummer van het festival: de 8 km. De dag wordt afgesloten met een FunRun. Fietsers doen mee aan een prachtige tourtocht door de tunnel en regio van circa 10 of 20 km.

Deelname en inschrijven

Voor een goede bereikbaarheid en een prettig bezoek aan het RijnlandRoute Festival is inschrijven verplicht. Alle informatie over het programma vind je op www.rijnlandroute.nl/festival.

www.katwijk.nl

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X