Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Inloop koffieochtend voor mantelzorgers in Katwijk in Brownies & downieS

Blog

Inloop koffieochtend voor mantelzorgers in Katwijk in Brownies & downieS

Twijfel jij of je mantelzorger bent? Of vind je steeds niet het moment om je in te schrijven? Combineer dan het nuttige met het aangename! Want op vrijdag 17 februari (10.30 – 12.00 uur) organiseer het team van Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning een koffie inloop bij Brownies & DownieS (Noordeinde 1A in Katwijk aan Zee). Schrijf je dan gratis in en geniet van een kopje koffie/thee en een brownie. Aangeboden door Welzijnskwartier. Ook mantelzorgers die al bij Welzijnskwartier staan ingeschreven kunnen gewoon even langskomen voor vragen en gezelligheid.

Sociaal werker Annabel Gerritsen legt uit: ‘een inschrijving verplicht je tot niets, maar het bied je wel een soort van vangnet, de zekerheid dat er mensen er voor je zijn wanneer je het nodig hebt. Zelfs als je nu nog geen behoefte hebt aan steun is het goed om je in te schrijven, zodat wij overbelasting eerder kunnen signaleren’.

In Nederland zorgen zo’n 5 miljoen mensen voor een naaste die extra zorg nodig heeft Dit zorgen voor elkaar is onmisbaar in onze samenleving. Dit wordt ook wel mantelzorg genoemd. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen; het overkomt hen door de emotionele band die er is met degene die zorg nodig heeft. Herken jij dit? Dan ben jij mantelzorger.

Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Onze sociaal werkers luisteren naar je verhaal, geven informatie, bieden lotgenotencontact en organiseren bijeenkomsten waar je als mantelzorger even los kunt zijn van de zorg of informatie krijgt over een bepaald thema.

Inschrijven als mantelzorger kan ook digitaal via onze website www.welzijnskwartier.nl

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X