Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /Inhoudelijk sterke eerste Meet-Up Homo-acceptatie

Blog

Inhoudelijk sterke eerste Meet-Up Homo-acceptatie

Luister de hele Meet-Up terug als Podcast

De eerste Meet-Up Homo-acceptatie van afgelopen woensdag (27 november) was met 12 deelnemers en zo’n 20 bezoekers een groot succes. Twaalf jonge deelnemers uit de Katwijkse LHBT+ community gingen met elkaar en de bezoekers in gesprek en deelden hun ervaringen. Het ging onder andere over de huidige staat van Homo-acceptatie in Katwijk en wat er gedaan kan worden om dit te verbeteren. Ook was er aandacht voor Veilig uitgaan, veilig over straat en uit de kast op school. Diverse mogelijke oplossingen werden besproken en de onderwerpen voor de volgende Meet-Ups vastgesteld.

Zo is er gesproken over het opzetten van een Gay Straight Alliance op Katwijkse scholen en bij andere organisaties en het opzetten van acties om veilig uitgaan te bevorderen (niet alleen voor LHBT+, maar voor iedereen). Wethouder Van Starkenburg was ook aanwezig om zich te laten informeren en kennis te maken met de organisatie.

Kattuk.FM was er bij voor het maken van opnames. De volledige Meet-Up is hieronder als Podcast terug te luisteren via www.kattuk.fm.

De Meet-Ups worden georganiseerd door de Jongerenadviseurs Katwijk i.s.m. Jongerenwebsite Kattuk.nl. Gezamenlijk is er een werkgroep opgezet bestaande uit zo’n 20 jongeren uit de Katwijkse LHBT+community en vrijwilligers van beide organisaties. Gaaf ook om te zien dat een aantal bezoekers van de Meet-Up zich op de avond zelf hebben aangemeld om ook mee te doen.

De eerstvolgende Meet-Up wordt in februari 2020 georganiseerd rond het thema: Uit de kast op school. In 2020 wordt er elk kwartaal een Meet-Up georganiseerd. Uiteindelijk gaan de Jongerenadviseurs een advies uitbrengen aan de gemeente Katwijk hoe de homo-acceptatie in Katwijk verbeterd kan worden.

Wil jij ook meedoen?
Stuur dan een mail naar info@kattuk.nl

 

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X