Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /INGEZONDEN: Wat moeten we met SKA oud en nieuw? UPDATES

Blog

INGEZONDEN: Wat moeten we met SKA oud en nieuw? UPDATES

UPDATE 2-9: de discussie op twitter gaat weer aardig los, de redactie heeft wat tekst en links toegevoegd om de boel te duiden. Een overzicht vind je onderaan het bericht. … 

Ingezonden door: Matthijs van Tuijl, Raadslid PvdA Katwijk 

Ok, tijdje terug dat ik een stukje voor kattuk.nl schreef, maar ik doe het ook alleen wanneer ik denk dat het jullie ook iets interesseert. Ik wil het weer over politiek hebben! Over het SKA oud en nieuw feest.

Het zit als volgt. Een paar jaar geleden hebben we (de gemeenteraad, je weet wel die mensen die daar praten in het gemeentehuis) besloten dat SKA minder geld zou krijgen om het feest te organiseren. Daar was ik het niet mee eens, dan weet je dat ook gelijk. Daardoor moest SKA geld vragen voor een kaartje. Ook hebben die andere mensen, in de tweede kamer, besloten dat je pas vanaf 18 jaar alcohol mag drinken. Die kaartjes willen veel mensen niet betalen dus komen er minder mensen en straks mag dus niemand onder de 18 meer naar binnen en komen er nog minder mensen.

Zo en dat is dus het probleem: als er steeds minder mensen komen dan heeft de organisatie van SKA straks niet genoeg geld en houdt het feest op te bestaan. Gewoon geen SKA meer met oud en nieuw en dus lekker bij je vader en moeder op de bank met die fles kinderchampagne.

Donderdag 11 september gaan we daar in de gemeenteraad over praten en moeten we ook een beslissing nemen of we SKA een keer wat extra geld gaan geven en eigenlijk ook of we het feest nog wel willen.

En daarom schrijf ik dit stuk, want ik wil graag van jullie weten, wat moeten we met SKA oud en nieuw? Ik denk namelijk dat we twee dingen moeten doen. 1. De bezuiniging (voor een deel) terugdraaien zodat SKA geen entree geld hoeft te vragen (of bijvoorbeeld alleen aan 18 jaar en ouder). 2. 16 en 17 jarigen ook gewoon binnen laten! Ok dan mag je wel geen alcohol, maar dat betekent toch niet dat je dan gelijk niet meer naar een feestje mag? Ergens anders werkt dat ook zo, bijvoorbeeld bij Oranjerock. En toen ik 16 was (10 jaar geleden) wilde ik ook heel graag naar SKA.

En nu jullie, mee eens of hebben jullie andere oplossingen? Laat maar weten. Kan via de reacties, mailen, twitter of appen mag ook. Oh en donderdag 11 september kan je ook komen natuurlijk om 23:30 uur praten we over SKA, vlak voor middernacht, zodat we een beetje hetzelfde gevoel hebben als tijdens oud en nieuw.

Matthijs van Tuijl
Raadslid PvdA Katwijk
mvantuijl@gmail.com
06-10600146

——-

Tot zover Matthijs.

Op donderdag 11 september gaat de gemeenteraad van Katwijk een besluit nemen over de toekomst van het feest. 

SPANNOND!1!!

Kattuk.nl is erbij!!We houden je dus op de hoogte!!

Waar nemen ze eigenlijk precies een besluit over? 
HIER de begroting van SKA en de begeleidende brief van Wienen aan de gemeenteraad waarin alles uitgelegd wordt.
Tis pittig leesvoer, maarre doe maar ff lezen….dan kan je er echt over meepraten i.p.v. ongefundeerd Sociaal Mediaal te roeptoeteren. 

BTW: Handig om te weten…DIT vonden de politieke partijen VOOR de verkiezingen van het SKA Oud en Nieuwfeest 
Maar goed…..niets is zo veranderlijk als het standpunt van een politieke partij. Zeker niet als de stemmen voor de komende vier jaar weer binnen zijn. Het blijft dus even afwachten of het feest dit jaar doorgaat. 

Enne……Hoe zat het ook alweer met die ombuigingen bezuinigingen???

Later meer…..

Over Sociaal Mediaal roeptoeteren gesproken. Hieronder een overzicht van de (enigszinnige) tweets n.a.v. het bericht van Matthijs:

René Slootweg ‏@Slootwer  1 sep.
@KattukNL @MatthijsvTuijl bij dit stukje sluit ik en @GBKatwijk ons aan, maar dat mag geen verrassing wezen… @skakatwijk

Marijnie ‏@marijnxnijn  1 sep.
svTuijl @GBKatwijk @skakatwijk joehoe hier een vrijwilliger van ska, dat onder de 18 prima, maar dan wel 1/2

Marijnie ‏@marijnxnijn  1 sep.
@Slootwer @KattukNL @MatthijsvTuijl @GBKatwijk @skakatwijk een bandjessysteem want anders is het niet te overzien! Danku

Matthijs van Tuijl ‏@MatthijsvTuijl  1 sep.
@marijnxnijn @Slootwer @KattukNL @GBKatwijk @skakatwijk Uiteraard, veiligheid en duidelijkheid voorop.

Matthijs van Tuijl ‏@MatthijsvTuijl  1 sep.
Tijdens de raadsvergadering zal ik een motie indienen met onderstaand verhaal als strekking. https://www.kattuk.nl/uit/ingezonden-wat-moeten-we-met-ska-oud-en-nieuw/ …

WeeWim ‏@weewim  1 sep.
@MatthijsvTuijl Ik zag eerder iemand bandjes opperen. Maar hoe voorkom je dat er drank doorgeven wordt? Dat is lastig te controleren

Ruis ‏@xruisx  1 sep.
@weewim @MatthijsvTuijl Het zou raar zijn om 16-18 jarigen te weigeren als je bedenkt waarom SKA in de eerste plaats subsidie ontvangt.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@xruisx @weewim @matthijsvtuijl ska ontvangt subsidie niet voor 16-18 jarigen maar om een activiteit te realiseren die de rust bewaard

Matthijs van Tuijl ‏@MatthijsvTuijl  1 sep.
@BobNLD @xruisx @weewim Risico voor SKA zelf kan je afdekken door een goed plan van aanpak. Daarnaast controleren we als gemeente zelf.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@matthijsvtuijl @xruisx @weewim een plan maken om onder de boete uit te komen? Kom op jij weet toch ook dat er geen waterdicht systeem is

Matthijs van Tuijl ‏@MatthijsvTuijl  1 sep.
@BobNLD @xruisx @weewim Waarom denken aan boetes als het doel preventie is. We controleren niet om jullie te pakken, maar voor hen.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@matthijsvtuijl @xruisx @weewim 16-18 drinkt. en als ze gepakt worden in de omgeving van ska terrein is de boete voor ons

Matthijs van Tuijl ‏@MatthijsvTuijl  1 sep.
@BobNLD @xruisx @weewim Jullie moeten natuurlijk wel willen luisteren. Als we als gemeente dat nu eens anders aanpakken.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@matthijsvtuijl haha, een politicus die zegt dat je wel moet willen luisteren 😉 dit is landelijke wetgeving.. helaas.

Matthijs van Tuijl ‏@MatthijsvTuijl  1 sep.
@BobNLD Daarmee sta je drinken niet toe, maar je gaat anders om met boetes voor een organisatie die er alles aan doet het tegen te gaan.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@matthijsvtuijl dan kun je ze ook gewon op het terrein toelaten. maar dit is al besproken met wienen en die gaf aan dat t echt niet kan.

Matthijs van Tuijl ‏@MatthijsvTuijl  1 sep.
@BobNLD Dat kan wel. Wienen wil het niet, dat is iets anders. Nergens in de wet staat dat 18- niet binnen mag.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@matthijsvtuijl klopt, vanaf je 12e mag je een feesttent in. alleen is de organisatie verantwoordelijk dat die kids geen alcohol drinken

Matthijs van Tuijl ‏@MatthijsvTuijl  1 sep.
@BobNLD Klopt en daar geef ik nu net aan dat we als gemeente en ska samen moeten kijken hoe daar mee om te gaan.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@matthijsvtuijl en ska geeft dat al jaren aan… maaarrr, probleem blijft dat er te weinig geld is. al sinds scherp aan de wind.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@matthijsvtuijl zelfs wienen ziet dat wel een beetje in… “sommige bezuinigingen zijn mislukt”

Matthijs van Tuijl‏@MatthijsvTuijl
@BobNLD Maar wat ik wel echt van jullie vraag is ook die open houding. Niet kijken naar wat Wienen zegt, de raad kan voorwaarden stellen.

Bob Nieuwland ‏@BobNLD  1 sep.
@matthijsvtuijl wij staan altijd open, alleen voor ons noodzakelijk om altijd de geld afweging te maken. want daar hebben we niet veel van

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 3

 • Connie van den Berg-Rous

  Beantwoorden 02/09/201421:25

  Op lowlands mag je toch ook onder de 18 naar binnen, onzin om ze niet toe te laten! Doorgeven van drank is strafbaar! Er lopen genoeg vrijwilligers rond die daar op kunnen letten en security in te schakelen. Staan zeeterm weer buiten

 • Strandjutter

  Beantwoorden 07/09/201420:36

  Vroeger hadden ze daar een hele simpele oplossing voor:
  De beveiligers een dikke zwarte benzinestift geven en bij binnenkomst op één of beide handen een zwart kruis tekenen.
  Bij elke slok zie je het kruis zitten als toezichthouder en het kost je niks extra’s dan een doos stiften. En nee, das niet even afgespoeld in een seconde bij de dixies…

  Wat betreft financiering door de gemeente:
  Dit is altijd al een win-win situatie geweest, haal in hemelsnaam je hoofd uit je reet! De maatschappelijke functie van dit feest is zga onovertroffen.
  Uniek voor en (ook heel belangrijk!) dóór jongeren die allemaal op een mooie verzamelplek komen en zo een erg tevreden avond hebben. (betrokken jongeren willen we toch zien?!)
  Wij dachten niet eens aan iets anders dan O&N bij Scum! Een kroeg? Thuis? Niks daarvan! Je verplichtingen af en snel aan een lekkere pot bier met 4.000(!) andere jongeren.
  Het scheelt zoveel in arbeidskosten voor de politie, schoon en in verhouding rustig dorpscentrum na 1en, enz enz…
  Bovendien, alle lasten worden op de schouders van vrijwilligers gegooid door ALLE politieke praters.
  Het misselijke potjes denken is ronduit frustrerend.
  Geld gaat er overal met bakken uit!
  Of het nu een boulevard opknappen is vlak voor een rigoureuze dijkophoging of geld voor 5 verschillende clubjes die allemaal dezelfde coverbandjes weer programmeren 5 weken achter elkaar.
  Geef iedereen onder de 18 een kruis op beide handen en van de gemeente moet met een garantie komen dat ze de balans sluitend maken in geval van een min.
  In geval van een plus kan de stichting dat geld het jaar er op weer gebruiken.
  Zo, dat was mijn zondagavond.
  X-jes,
  Een-balende-katwijker-die-gelukkig-wel-voor-jaren-heeft-kunnen-genieten-van-het-O&N-feest-en-de-hele-discussie-te-zielig-voor-woorden-vind!

Laat een reactie achter

X