Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Ingezonden: Raceboulevard of wandelboulevard?

Blog

Ingezonden: Raceboulevard of wandelboulevard?

Ingezonden door Jan en Dirk Schipper en Bas Zweng

Hoe maak je nou een Boulevard aan zee pas ècht aantrekkelijk? Door er, op sommige dagen,  gemotoriseerd verkeer te weren. Het is toch veel gezelliger als je op een zonnige middag of zwoele zomeravond genietend op een fraai terras of als flaneerder gevrijwaard bent van voorbijsuizende uitlaatgassen van optrekkende auto’s, motoren en bussen en snel rijdende (elektro)fietsers?

In Vlissingen en miljoenenstad New York kent men tot groot enthousiasme al jaren een soortgelijke maatregel.  Daarom hebben Jan en Dirk Schipper (horeca-exploitanten van diverse bedrijven aan de Boulevard) en Bas Zweng (Boulevardbewoner mede namens een aantal overige bewoners) een verzoek bij de gemeente ingediend om het centrumgedeelte gedurende het zomerseizoen in de weekenden de Boulevard fysiek af te sluiten voor bovengenoemd verkeer.

‘De parkeergarage in duin die in 2015 opgeleverd wordt, biedt juist een prachtige aanvulling om ons voorstel uit te voeren’, zegt Jan Schipper.  ‘Dan moet je zo’n kans toch aangrijpen’. Buspassagiers hoeven vanuit het centrum slechts 300 meter naar het strand te lopen. ‘Dit zet een kustplaats pas echt op de kaart. ‘Het zijn immers de mensen die voor sfeer zorgen, dat doen luxe gebouwen in hun eentje niet,’ vult Bas Zweng aan. Bovendien kent dit voorstel lage uitvoeringskosten en is het eveneens een milieuvriendelijke maatregel.

Het plan is inmiddels ook aan de werkgroep Masterplan Katwijk Zee voorgelegd en zo hopen de initiatiefnemers gezamenlijk tot een vruchtbare samenwerking te komen waarmee heel Katwijk tevreden kan zijn.

Door: Jan en Dirk Schipper en Bas Zweng

Wat vind jij van dit idee?
Geef je mening in de comments en de poll hieronder!

[poll id=”34″]

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 3

 • erik pieters

  Beantwoorden 06/06/201307:53

  Wat wordt dan de definitie van een mooie zomerse dag? Het hele centrum princestraat, badstraat, voorstraat mag van mij wel autovrij.

 • fatmike

  Beantwoorden 09/06/201322:24

  Katwijk en het Strand moeten gewoon bereikbaar bijven voor iedereen. Gegeven feit dat bij een muggescheet het verkeer in katwijk lam ligt. bij afsluiting boulevard idem dito.

  jan schipper wil zijn terrassen gewoon uitbreiden, en bas zweng is een zeurpiet, op alle “groeten uit katwijk” ansichtkaarten van de afgelopen decennia zie je autos op de wurft rijden, moet je maar niet op de wurft gaan wonen als het je zo stoort.

  al nagedacht over de verkeersstroom? alles moet dan volgens mij over de parklaan of varkevisserstraat hoe kom je anders bij de ingang van de nieuwe parkeergarage thv de witte kerk. oh ja lekker vanaf de rijmond/tramstraat scheuren door katwijk om maar bij die garage te komen.

  ik zeg, dit plan uitvoeren bij de zuidboulevard (vuurbaak tot de villas) en daar wat gezelligs doen ieder weekend!!! zuidboulevard is supergoed bereikbaar met die nieuwe parkeergarage. en dan hoeven die honderden campinggasten ook niet zo ver te lopen om hun euros uit te geven.

 • yoe

  Beantwoorden 18/06/201323:09

  Nog nooit zo een dom plan gezien we hebben in Katwijk geen paralelboulevard dus alles loopt vast.
  geen noord zuid verkeer en andersom meer mogelijk.
  Die Schippers is alleen bezig om zijn bedroefde zaken aan de gang te houden door grotere terrassen…..

Laat een reactie achter

X