Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /INGEZONDEN: Katwijk in het klein

Blog

INGEZONDEN: Katwijk in het klein

Ingezonden door de fractie van Hart voor Katwijk

Hart Voor Katwijk ergert zich aan de manier waarop Katwijk door dit college elke keer weer negatief in het landelijke nieuws komt. “Dit komt de marketing van onze gemeente niet ten goede”, aldus raadslid Gijsbert Schrijvers.

Regenboogvlag
Vorig jaar begon het met een motie van Hart Voor Katwijk om aandacht te besteden aan ‘coming out day’ omdat veel jongeren in de gemeente moeite hebben om voor omgeving en familie uit de kast te komen. Een recentelijk interview met dominee van Duijvenbode illustreerde dat weer eens. Onze motie haalde het niet. Dit bereikte het landelijke nieuws. Pas na hard vechten in de raad ging coalitiepartij CDA overstag. Toen duidelijk werd dat de vlag níet werd geplaatst volgens de motie was dit wederom voer voor de media, allemaal niet ten goede van Katwijk.

Asielbeleid en rol Wienen
Sinds de vluchtelingencrisis zien we onze burgemeester keer op keer in de landelijke media. Steeds weer werd de verbinding gemaakt tussen de voorzitter van de VNG op gebied van Asielbeleid en de burgemeester van Katwijk. Veel Katwijkers kunnen zich inmiddels daarover boos maken. Is hij nou onze burgervader die spreekt namens ons allen of iemand die, wellicht uit carrièremotieven, zich een kritiekloze uitvoerder van een hopeloos en vastlopend asielbeleid toont? Een asielbeleid waar veel Katwijkers het niet mee eens zijn omdat het een te grote druk legt op onze samenleving en zelfs uiteindelijk onze waarden en normen kan aantasten. Dit gedrag heeft Hart Voor Katwijk ook in de gemeenteraad aangekaart. Wij vinden dat de burgemeester zich kritischer mag opstellen ten aanzien van het gevoerde asielbeleid.

Wilders
Onverstandig vindt Hart Voor Katwijk de kritische uitspraken van burgemeester Wienen over politicus Wilders en premier Rutte. Een burgemeester moet boven de partijen staan en zich niet uitlaten over landelijke politici van andere partijen. Niet alleen omdat er heel veel Katwijkers, of je dat goed vindt of niet, PVV stemmen. Het is ook onverstandig als je namens de inwoners van Katwijk onze Katwijkse belangen in Den Haag moet behartigen. Ook hier geldt: de mensen zien niet het verschil tussen de mening van Katwijks burgemeester en zijn persoonlijke mening. Een persoonlijke mening die overigens alleen interessant is voor de landelijke pers omdat de heer Wienen als burgemeester van Katwijk VNG-woordvoerder asielzaken kon zijn. Wellicht beïnvloedde deze kritiek de (nu voormalig) PvdA-voorzitter die in de fout ging door Wilders een hartaanval toe te wensen.

Het zal tijd worden dat dit college, de burgemeester voorop, zich er rekenschap van gaat geven dat er in Katwijk veel verschillende mensen en meningen leven, zeker over het asielbeleid!

 Fractie Hart Voor Katwijk

Meegestuurde links:

Regenboogvlag: Katwijk houdt regenboogvlag in de kast op Coming Out Day … en Regenboogvlag gestolen bij stadhuis Katwijk Binnenland

Burgemeester Wienen: Wienen- Wilders heeft zich het meest negatief

RTV Katwijk https://www.rtvkatwijk.nl/2016/02/onder-vuur-dirk-van-duijvenbode-rtv-katwijk/

PvdA (ex-)voorzitter Den Hertog: Den Hertog stapt op na doodsverwensing Binnenland

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X