Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/ChristenUnie /INGEZONDEN: De ChristenUnie denkt alles te weten…

Blog

INGEZONDEN: De ChristenUnie denkt alles te weten…

Ingezonden door Anneke Schaap burgerraadslid van De Lokalen. Aanleiding is een artikel van CU-raadslid Gert Varkevisser in de Katwijksche Post, ook te lezen op de website van de ChristenUnie: Meer doen aan voorkomen vechtscheidingen

Het woord is aan Anneke…..

Je zult maar kind van gescheiden ouders zijn. Als het aan de ChristenUnie ligt, komt daar een eind aan; niet aan dat kind maar aan dat verdraaide scheiden van die ouders en relaties. Dat las ik als burgerraadslid van De Lokalen in De Katwijksche Post. De CU beweert dat zeker 16.000 kinderen last hebben van zo’n vechtscheiding. Ik zou wel eens willen weten in welk onderzoek dat staat. Maar goed, nog erger is het toekomstbeeld dat de CU schetst van dat arme gescheiden-ouders-kind.

Uit onderzoek blijkt, zegt de CU namelijk, dat zo’n kind gemiddeld minder goed presteert op school, meer gedragsproblemen heeft, minder zelfvertrouwen  dan kinderen waar de ouders bij elkaar blijven. Ja, maar dan zijn we er nog niet: later als ze groot zijn kunnen die gescheiden-ouders-kinderen zelfs vroegtijdige schoolverlaters worden, of depressief, of aan de drank geraken of nicotine. Ik vind het echt erg dat de CU zulke uitspraken zomaar durft te doen en zich beroept op cijfers en onderzoeken die ik niet kan controleren.

Huwelijk ja, huwelijk nee?
De CU heeft het huwelijk hoog in het vaandel staan; dat huwelijk moet gered worden met alle middelen die er zijn. Dus wordt de hele fanfare aan artsen, advocaten, kerken, scholen, sportclubs, jeugd- en gezinsteams opgesteld die dan samen met de CU moeten gaan roeptoeteren hoe ze dat gaan doen. Alsof dat het medicijn is tegen gestrande huwelijken en relaties.

Ik gun elk kind een onbezorgde, fijne jeugd, laat dat duidelijk zijn. Maar dat kan ook met je moeder of vader alleen. Soms is het kind zelfs beter af dan tussen die altijd vechtende ouders. Het is een illusie van de CU te denken dat elk huwelijk in stand kan worden gehouden als je ‘mensen wijst op de mogelijke consequenties van een (v)echtscheiding’.

Onderzoek ja, onderzoek nee?
Ik ben nu benieuwd wanneer de CU met een onderzoek komt waarin staat dat kinderen van niet-gescheiden-ouders zeer goed presteren op school, niet roken of drugs gebruiken, en zeker geen alcohol, en die op zondagavond keurig zitten te ganzenborden met hun ouders. Ongetwijfeld weet de CU zo’n onderzoek uit de hoge hoed te toveren en daaraan zelf de indrukwekkende cijfers toe te voegen. Ik trap daar niet in. Suggestieve, ongefundeerde beweringen zijn de CU onwaardig. Zodra de CU met realistische voorstellen komt die tegemoet komen aan het welzijn van het kind (of de ouders nu wel of niet gescheiden zijn) ben ik van de partij. Kom niet aan kinderen, dan kom je aan mij!

Door: Anneke Schaap, burgerraadslid van De Lokalen.

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

 • Joepie

  Beantwoorden 09/09/201510:55

  Even andersom: Wat heb je ertegen als mensen geholpen worden bij de keuze of een scheiding de beste keuze is?

  Als je zelf niet op de hoogte bent van deze zaken is het misschien raadzaam om jezelf eens in te lezen hierin qua cijfers. Ze geven ook duidelijk aan waar het om een schatting gaat.

  De oproep om (v)echtscheidingen te voorkomen lijkt me een goed iets. Mensen besef geven over hoe zij hun situatie kunnen verbeteren ben ik een voorstander van, ongeacht of een scheiding de uitkomst is of niet.

  Het financiele motief achter dit voorstel zeg je helemaal niets over. Wat denk je het dat voor bedrijven op jaarbasis kost als mensen thuis in het gezeik zitten en niet met hun werk bezig zijn maar met allerlei gezeur thuis waar ze zelf niet uitkomen. Dan kan je ze beter helpen. Dit is dan toch juist iets wat je moet stimuleren? Mensen blij aan het werk, mensen blij thuis = iedereen blij. Blijkt toch dat een echtscheiding noodzakelijk is dan moet dat maar, maar laten wij als maatschappij er dan in ieder geval voor zorgen dat onnodige vechtscheidingen beperkt worden.

  Niemand verplicht je ook om van de partij te zijn. Dan stem je toch niet op de christenunie? Doe ik ook niet en weet ook niemand. Hoef je je ook niet druk om te maken en je hoeft ook geen verantwoording af te leggen.

Laat een reactie achter

X