Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /UPDATES – Ingezonden Column: Minderheidsmeerderheid

Blog

UPDATES – Ingezonden Column: Minderheidsmeerderheid

UPDATE 2: reactie ‘De Gekkenblogger’ op reactie Wim Driebergen onderaan het bericht…
UPDATE 1: reactie Wim Driebergen, voorzitter CDA Katwijk n.a.v. onderstaande column

Beste Gekkenblogger,

Wat een cynische en infame blog naar aanleiding van de uitslag van de verkiezingen. Je zet 33 raadsleden te kakken en daarmee doe je ze alle 33 ernstig tekort. Geen idee wat je hiermee hoopt te bereiken. Het zou je sieren als je gewoon je naam onder een artikel als dit zet.

Groet,

Wim Driebergen

voorzitter CDA Katwijk

——–

Column ingezonden door ‘De Gekkenblogger’ n.a.v. de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen Katwijk 2018. 

Wat wil het geval. Het huidige college van CDA, ChristenUnie en SGP heeft minder dan de helft van het totaal aantal stemmen gehaald, maar houdt wel meer dan de helft van het aantal zetels. Hoe kan dat? 

“Hoera! Democratie! Stemmen is een feestje! Hogere opkomst in Katwijk! Veel jongeren zijn voor het eerst gaan stemmen! <vul hier uw goednieuws feitje over afgelopen raadsverkiezingen in>.” Het zijn zomaar wat bejubelende woorden over de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Op zich is dat wel bemoedigend hoor, die hogere opkomst en het feit dat politiek toch schijnt te leven in Katwijk. Maar zoals een goed feestje nog wel eens kan eindigen in een pijnlijke uitglijder (variërend van wakker worden met een gigantische kater tot beseffen dat die charmante dame eigenlijk een goedkope hoer was die je de aankomende vier jaar jeuk geeft) kom ik even wat zout in uw wonden strooien.

Eerst wat droge feiten: Met een opkomst van 62,01 van alle kiesgerechtigde inwoners zijn er 14.119 stemmen voor de huidige coalitiepartijen uitgebracht, en 16.508 stemmen voor de oppositie en nieuwkomers. “Goed nieuws!” Hoor ik de felste tegenstanders van dit college al roepen. “Eindelijk zijn we af van dat verstikkende, benauwende college! Ze zijn hun meerderheid eindelijk kwijt!”

Jammer joh. Doordat de 16.508 niet-confessionele stemmen over ruim 9 partijen verdeeld moesten worden, en de overige 14.119 stemmen over maar 3 (!) collegepartijen verdeeld hoeven te worden, vallen de restzetels voor de christelijke partijen beter uit. Gevolg: Een nipte meerderheid van 17 (7+5+5) van de 33 raadszetels voor CDA, ChristenUnie en SGP. Een minderheidsmeerderheid, dus.

Heeft u ze afgelopen 2 dagen nog ergens gezien, die luitjes die zo sympathiek overkwamen tijdens de campagne? Komen ze nu nog uw tuintje aanharken, feliciteren met het één of het ander? Een leuke gadget aanbieden? Welnee, er kan vermoedelijk niet eens een pilsje van af! De gemiddelde beroepspoliticus minacht u, zal nog net niet op u spugen! Ze zijn niet geïnteresseerd in uw belang, welzijn of wijk. Ze veinzen ééns in de 4 jaar dat ze je aardig/belangrijk/knap/gezellig vinden. Eerder uit angst dan uit oprechte interesse. Ze zijn des doods dat jij ze weg stemt! Ze bewijzen, kortom, helemaal niemand behalve zichzelf een enorme dienst.

Nu het stof neergedaald is en de meeste opportunisten weten of ze weer aan mogen schuiven in de raadzaal weten de meesten namelijk: mijn toelage is weer binnen voor 4 jaar. Eerlijk is eerlijk: een vergoeding voor een raadslid is niet zo veel (€1000,- per maand) maar voor freeloaders en backbenchers die in grote fracties zitten is het duurbetaald geld. Boze tongen beweren dat een bepaald raadslid van een bepaalde coalitiepartij een half jaar geleden voor het eerst iets heeft gezegd tijdens de raadsvergadering. Die muts (oei! Nu verraad ik per ongeluk haar geslacht!) heeft in die 4 jaar tijd wel mooi een halve ton in euro’s naar binnen geharkt. Al had de gemeenteraad Gordon gewoon voor één avond ingehuurd om een paar zinnen op te boeren dan hadden ze nog goedkoper uit geweest!

Zoveel egootjes in de gemeenteraad is niet alleen heel gevaarlijk, maar ook dodelijk irritant. Ga gewoon eens naar een gemiddelde gemeenteraadsvergadering. Daar zitten ze dan, met zijn negenen op een rijtje, achter elkaar hetzelfde te zeggen (de meeste oppositiepartijen hebben nagenoeg exact dezelfde mening), halverwege hun verhaal af te raffelen omdat de tijd bijna om is. Die tijd is ingesteld omdat er halverwege de vorige periode de zoveelste afsplitsing zich gemeld had. Zo werden het wel erg veel partijtjes en zou het nachtwerk worden. Politiek 2, burger 0.

Dat klinkt cynisch. En eigenlijk is dat het ook wel. Toch wil ik in deze rubriek een lans breken voor enkele raadsleden die al jaren met een solide fractie echt iets moois van Katwijk proberen te maken. Dat zijn de politici die deze columns als eerste lezen en daar, terecht, heel erg gedemotiveerd van raken. Naast hun baan, studie en privéleven steken ze voor een jodenfooitje veel tijd in hun raadswerk en dan krijgen ze ook nog eens deze bagger over zich heen. Nee, ik heb het over jullie, beroepspolitici! Ongelofelijke, ijdele, onnozele, NIETSNUTTEN! Jullie roepen het hardst dat dit college weg moet zonder dat jullie maar enigszins het vermogen tot zelfreflectie hebben dat deze minderheidsmeerderheid juist door jullie irritatie opwekkende onnozelheid mede mogelijk gemaakt wordt, laat staan dat je zelf een goed plan hebt. Nee, ouwehoeren dat “dit college weg moet” is voor jou genoeg. Slim ook, hoor, jezelf afsplitsen, je zetel te roven en een nieuwe partij op te richten. Egoïst.

Dan wil ik even afsluiten met een tip, een verzoek namens de Katwijkse bevolking, aan de oppositie. Ik weet dat jullie niet reageren op deze post maar ik weet dondersgoed dat jullie dit allemaal lezen. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat de christelijke drie koortsachtig op zoek zijn naar niet-confessionele partijen voor het college. Die handige bliksems! Eerst doen ze alsof ze doodsbenauwd van jullie worden maar stiekem moedigen ze het afsplitsen van de oppositie alleen maar toe. En handig ook dat ze nu wat niet-confessionelen erbij willen hebben. Er komen nogal wat hoofdpijndossiers onze kant op, dus ze maken het hakblok alvast keurig netjes op, vermomd als wethoudersstoel. Leg uw hoofd maar neer, zet uw handtekening waar het hoort en de rest verzorgen wij. Mijn tip: laat CDA, SGP EN CU maar lekker opknappen wat ze zelf veroorzaakt hebben, of afmaken waar ze aan begonnen zijn (doorhalen wat niet van toepassing is).

Dan kunnen die onnozele beroepspolitici zoals hierboven omschreven zijn eventueel alsnog lekker aanschuiven op de plek waar ze willen zijn: het bestuur. Ook al krijgen ze niets voor elkaar, zo’n wethoudersstoel zit prima. En het doel heiligt de middelen! Ondertussen kunnen wij, de kiezers, dan het kaf van het koren scheiden en is het voor de oppositie heel gemakkelijk: alle ballen op de schlemiel die zich niet aan deze gentleman’s agreement gehouden heeft.

En voor je het weet is het dan weer 2022.

Door: De Gekkenblogger

Reageren?
Of, ook schrijven voor Kattuk.nl?
Mail je bijdrage naar info@kattuk.nl!

UPDATE 1: reactie Wim Driebergen, voorzitter CDA Katwijk n.a.v. onderstaande column

Beste Gekkenblogger,

Wat een cynische en infame blog naar aanleiding van de uitslag van de verkiezingen. Je zet 33 raadsleden te kakken en daarmee doe je ze alle 33 ernstig tekort. Geen idee wat je hiermee hoopt te bereiken. Het zou je sieren als je gewoon je naam onder een artikel als dit zet.

Groet,

Wim Driebergen

voorzitter CDA Katwijk

UPDATE 2: Reactie De Gekkenblogger

Hoi Wim,

Als je de column goed leest zie je dat ik een lans breek voor goede raadsleden, die overigens ook gewoon in jouw fractie aanwezig zijn. Ik hekel de beroepspolitici, de luitjes die overigens het hardst op jouw partij tekeer gaan. Ik noem ze bewust niet bij naam: wie de schoen past trekke hem aan.

Gegroet,

De gekkenlogger.

 

uitslag gr2018

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X