Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Ingezonden Column: Hart voor Katwijk en De Lokalen

Blog

Ingezonden Column: Hart voor Katwijk en De Lokalen

Column ingezonden door: Frits!

Anita van Ginkel is wat je krijgt wanneer je in de ene hand een teleurgestelde VVD’er neemt, in de andere hand een literfles azijn en deze keihard tegen elkaar aan slaat. Anita is onze mini-Rita Verdonk. Ze was ooit VVD’er, is toen haar eigen partijtje begonnen en sindsdien vond ze alles stom.

Anita schreeuwt en gebruikt terminologie als vol=vol, heeft het woord ‘partijkartel’ in Katwijk geïntroduceerd en gebruikt haar eigen flyer als negatieve recensie naar andere partijen.

Zo is Durf een studentenpartij, wordt het niets met de Lokalen, behoren de collegepartijen tot het partijkartel en KiesKatwijk en D66 zijn volgzaam. Ondanks dat ik weinig positief ben over het clubje van Anita staan ze bij mij alsnog hoger aangeschreven dan de Lokalen.


De Lokalen hebben als slogan: Doen gewoon, gewoon goed. Dit is blijkbaar de proza waarvan de doelgroep overtuigt raakt. De groepsfoto van de Lokalen doet denken aan een reünie van ZMOK-klas.

Zo heb je Gerard Bol die acteert als de wijsgeer van de partij, een soepele spreker die weet waar hij het over heeft. Ander bekend gezicht is Marcel van Tol. Dit is de vleesgeworden microfoon van de partij. Marcel is geboren met stemverheffing en is van mening dat je zonder stemverheffing, uitroeptekens en capslock zelden gelijk hebt. De rest van de partij kennen we van de taalfouten op Facebook. 

Hetzelfde Facebook waar jonge Katwijkers als Lennart van der Plas (VVD) en Sonny Spek (Durf) zich dagelijks in discussies storten. Lennart is de jonge hond van de VVD en is door papa Nico naar voren geschoven om het jonge gezicht van de VVD uit te hangen. De VVD Katwijk heeft deze campagne een hoger Bassie & Adriaan gehalte dan het clowneske duo zelf. Maar daar gaan we het in de volgende column over hebben. 

Door: Frits!

Ook schrijven voor Kattuk.nl?
Mail je bijdrage naar info@kattuk.nl!

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X