Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Ingezonden column: Achterlijk gedrag

Blog

Ingezonden column: Achterlijk gedrag

Ingezonden door: De gekkenblogger
Afbeelding en links toegevoegd door de redactie

Reageren?
Of ook bloggen voor Kattuk.nl?
Mail je bijdrage naar info@kattuk.nl!

Heeft u het ook gezien op het nieuws? Het pastafarisme is géén religie volgens de raad van state. Het pastafarisme is een zelfbedachte ‘religie’ door een stel doorgeslagen gekkies uit Amerika en opgepikt door wat geeky luitjes in de donkere uithoeken van het internet, en aanhangers geloven in “de God van het vliegende spaghettimonster”, dat de opwarming van de aarde komt doordat “er geen piraten meer zijn” en een vergiet als hoofddeksel is hun religieuze kledingsvoorschrift. Koekoek!

Het is een grappig bedoelde, maar tenenkrommend slecht uitgevoerde poging tot provocatie voor andere religies. In Nederland heeft deze “kerk” kennelijk ook aanhangers en één daarvan, Mienke de Wilde, deed er nog eens een schepje bovenop door met haar “religieuze hoofddeksel” (een vergiet) op een paspoort te proberen te komen. En iedere keer als die lolbroeken weer argumentatie moeten aanvoeren waarom de door hun aangehangen religie wél legitiem is dan worden altijd de natuurkundig onmogelijke gebeurtenissen uit andere heilige geschriften aangehaald, zoals bijvoorbeeld het lopen over water, het scheiden van de rode zee enzovoorts. Al snel komt het dus neer op Christenbashen en christen pesten. Lekker goedkoop. Overigens, een vlugge rondgang op het internet bewijst dat vettig haar en een totale uiting van onverzorgdheid en slechte hygiëne kennelijk ook bij de heilige kledingsvoorschriften van de zogenaamde “kerk” hoort.

Beste Mienke, waarom pleit je, terwijl je een “atheïstenkerk” aanhangt voor wéér een uitzonderingspositie voor religieuzen? Denk je dat je “achterlijk of weerzinwekkend gedrag” kunt aantonen en bestrijden door jezelf precies van datzelfde gedrag te bedienen? Weet je wat vandaag ook in het nieuws was? Er was wéér een gigantische beerput van seksueelmisbruikende priesters geopend. Achterlijk he? En weet je, dat is strafbaar, of, en jij bent rechtenstudent dus je zult dit wel weten: in strijd met de wet. Recht is recht, en krom is krom.

Ondergetekende vindt iedere religie even weerzinwekkend maar hoopt met zijn hele hart dat alle mensen vrede in hun hart en verstand vinden. Mét of zonder (zelfbedachte) God. Dus, meid: als jij lekker met een vergiet op je hoofd wil lopen, be my guest. Zolang je je aan alle regels en gebruiken houdt, en dus niet loopt te jammeren dat je zo niet op een paspoort mag staan.

Mienke zal deze column niet lezen, vermoed ik. Ze komt namelijk uit Nijmegen. Maar, mocht je in een narcistische opwelling jezelf googlen en toch op deze column terecht komen: In Katwijk wordt er op zondag niet gehandhaaft, wordt er gratis geparkeerd en mogen de winkels niet open. Dit is wettelijk allemaal wel mogelijk maar het wordt tegen gehouden door een minderheid die vermoeden dat een God daar vreselijk boos om zou worden.

Achterlijk hè?

Met de hoogst mogelijke achting,

De gekkenblogger.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X