Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Ingezonden: “Boycot het feest op de Zeeweg”

Blog

Ingezonden: “Boycot het feest op de Zeeweg”

Update: Vragen Kattuk.nl aan Gemeente Katwijk

Onderstaand stuk is ingezonden door Erik Pieters. De links en afbeelding zijn er in geplakt door de redactie Kattuk.nl

Beste jongeren in Katwijk,

Boycot het feest op de Zeeweg. Alles verdwijnt in Katwijk of wordt zwaar gekort, maar voor een extra onnodig feest zonder tap (en dat voor de inhuldiging van Prins Pils notabene) wordt er grof belastinggeld uitgegeven.

Waarom moet dat zo duur?
Ja de gemeente als opdrachtgever van het feest, wilde kost wat kost a-artiesten. En dan is het natuurlijk logisch dat je met Gerard Joling aan komt en wie die andere twee zijn is mij volstrekt onduidelijk.

Katwijk is juist een mooi dorp omdat wij anders zijn dan andere dorpen, maar nee we moeten ineens zonodig op de rest gaan lijken door met zo’n achterlijk duur feest aan te komen.

Nou mij zien ze niet op de Zeeweg maar ergens bij een jeugdsocieteit. En ik roep op dat de hele Katwijkse jeugd dat doet als protest richting de gemeente. De jeugd laat niet met zich sollen.

Met vriendelijke groet,

Erik Pieters

Wat vind jij er eigenlijk van?
Laat je horen in de comments!

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 18

 • hansvink15

  Beantwoorden 22/04/201312:07

  Ik was sowieso al niet echt van plan om te kijken. Ik heb wel wat beters te doen zoals bier drinken, en (naar mijn idee) toch wat leukere muziek te luisteren! Dus mij ook niet gezien daar!!

  • ouwekoeieknaller

   Beantwoorden 22/04/201315:07

   Hans jij betere muziek is geen verbetering.. Die rock herrie is niet echt beter haha

   • Hans

    Beantwoorden 23/04/201310:31

    Daarom zei ik ook dat het naar mijn idee beter is!

 • gemeentekatwijk

  Beantwoorden 22/04/201312:11

  Beste Erik,
  De gemeente heeft niet aangedrongen op a-artiesten.De gezamenlijke Oranjeverenigingen stellen het programma samen. Wij hebben gevraagd de lokale inbreng van koren, bands en artiesten zo groot mogelijk te laten zijn.

  • Ptje

   Beantwoorden 22/04/201312:50

   Maar de gemeente had er toch ook voor kunnen kiezen om alleen de kosten mbt lokale artiesten voor haar rekening te nemen? Nu betalen ze de volle mep. Afgaande op de tarieven beurt het heerschap Joling rustig 25K voor zijn inbreng. Geld dat de gemeente veel beter had kunnen besteden. Of zit ik er naast en komt Joling voor niks noppes nada kwelen oo koninginnedag?

 • mr. @

  Beantwoorden 22/04/201312:45

  Als de Gemeente Katwijk wel eens een keertje had aangedrongen op een A-artiest, dan zaten we nu niet met Gerard Joling opgescheept.

 • Aagje

  Beantwoorden 22/04/201317:30

  Haha, dit vind ik een goede, meneer Pieters! Top!
  Volledig mee eens! Verenigingen in Katwijk mogen op de knietjes voor een paar centen en nu opeens is er een put opengetrokken waar nog wel ruim een ton in bewaart ligt.
  Neeeee, mijns inziens is dit gewoon weer zo’n heerlijk ‘ik ben de ambtenaar, ik maak hier de dienst uit’-feestje.

  En de reactie van ‘gemeentekatwijk’ is een beetje slapjes, vind ik. U bent denk ik toe aan nieuwe calculators. (of ik weet niet dat denny diablo of Romans 12 zó verdienstelijk zijn!)
  Want velen kregen het gejank mee omtrent een paar duizend euro voor een nieuwjaarsfeest, dat juist overlast reducerend is.
  Nu hebben we een feest buiten de jaarlijkse feestcentra om (winkelstraat, andreasplein, schuit, zwaaikom) dat juist weer meer rompslomp met zich mee gaat brengen alszijnde migrerende feestgangers aan het einde van de middag.

  Maar goed, het is de schuld van de Oranjeverenigingen die het programma samen op hebben gesteld. Ja hoor! Alleen dit keer is er toevallig wel eens een keer met een pot geld geschoven zeker… Ja daaaaag!

 • kuifje

  Beantwoorden 22/04/201320:57

  Moeilijk doen over een oud en nieuw Feest waar dik 5000 jongeren komen en een hoop overlast scheelt!
  Maar wel even die foute Gerard Joling sponsoren voor uiteindelijk maar 400 man die er straks staan.

  Beste gemeente Katwijk, gewoon heel er WRONG!!

 • spacekees

  Beantwoorden 22/04/201322:27

  gemeente schaam je!

 • Rebel

  Beantwoorden 23/04/201314:06

  Nu vind ik Gerard Joling al om te kotsen, maar toen ik de volgende tekst tegen kwam in het stuk van de gemeente draaide me maag helemaal om;

  “Zoals in het overleg met de fractievoorzitters aangegeven is het college van mening dat het
  ongewenst is over een dergelijk groot feest dat in het teken staat van onderlinge verbondenheid en
  saamhorigheid grote openbare discussies te gaan houden. Daarmee wordt het feest controversieel
  en een bron van onenigheid. Daarom is eerst bij de fractievoorzitters gepolst of zij hier voor voelen.
  De gemeente heeft een lange ervaring met grote feesten, georganiseerd door de breed gedragen
  Oranjeverenigingen.”

  Kortom de gemeente weet dat ze dit eigenlijk niet kunnen maken, maar ze doen het toch en smijten het daarna keihard in de doofpot. WALGELIJK!

  Ik zal graag een verklaring van de gemeente hierover willen! Of willen ze iedereen de mondsnoeren en doen waar zij zin in hebben? In dat geval wil ik ze graag doorverwijzen naar Noord-Korea of een ander dictatoriaal land.

  O ja en gemeente leggen jullie uit aan de ouderen in de verzorgingshuizen dat ze komend jaar nog maar 1 keer per week worden gewassen, omdat er geen geld is omdat dat is verdwenen in de zakken van Gerard Joling? Door jullie wanbeleid! -edit: Gadverdarrie… heel Nederland moet bezuinigen, mensen kunnen nauwelijks rondkomen… en wat doet de gemeente Katwijk… Om te kotsen!

 • arjanouwehand

  Beantwoorden 23/04/201320:28

  sorry hoor, maar overal moet bezuinigd worden. en dan moet er bij zo’n feest. zo veel geld uitgegeven worden. achterlijk!

 • Belle

  Beantwoorden 23/04/201320:40

  Of oproepen tot een boycot gaat helpen… vraag het me af.

  Maar naast de gigantisch hoge kosten voor een EENDAAGS feestje, vraag ik me af hoe het drankgebruik in de gaten wordt gehouden. Ik vraag me sowieso af hoe je tot de beslissing komt geen drank te schenken op zo’n groot (toch??? – kijkend naar de kosten in ieder geval) feest. Wie houdt in de gaten dat mensen geen kratten gaan meeslepen? Of mag dat dan wel? En overlast van bierblikken en flessen die overal worden neergegooid?

 • Aagje

  Beantwoorden 24/04/201309:42

  Het is met name ook flauw, omdat de ondernemers in het centrum nu concurrentie krijgen een stichting die voor het goede doel eten gaan verkopen.
  Genoeg Katwijkse horeca moet het hebben van de koninginnedag waarop zij een lekker appeltje voor de dorst kunnen verkopen. Nu moeten ze gaan concureren met goede doelen?

  Maaarrrr, eerlijk is eerlijk, Gerard Joling ken ik best handelen met een pilsie in m’n hand 🙂

 • Voor aanvraag van subsidie i.v.m. de I Love Frizzz (12 t/m 16 jaar) feesten die wij als bedrijf organiseren hoeven wij bij de gemeente niet aan te kloppen, want het antwoord is SORRY BEZUINIGINGEN.
  Maar even een alcohol-vrij feestje voor het hele gezin met een artiest VANAF €14.000 TOT 200 personen, dus hoe meer personen hoe duurder de artiest, kan de gemeente wel even geld inleggen omdat ze de Oranjevereniging zo hoog hebben zitten?
  En op welke manier verdien je dat geld terug? O nee, dit mag weggegooid worden…

  En wij maar Maatschappelijke feesten organiseren die de gemeente zelfs toejuicht en uiteindelijk proberen uit de rode cijfers te blijven. Zelfs locaties in deze gemeente vinden wordt ons moeilijk gemaakt omdat de gemeente elke pand opkoopt en er een onderdeel van de gemeente stalt: Helaas, wij verhuren dit niet voor commerciële doelstellingen.

  SCHANDE!!!

  Maar 29 april houden we wel de volgens gemeente ‘vervelende’ jeugd van straat door weer een I Love Frizzz feest neer te zetten. Met minimaal budget, toch even de bezoekersaantallen verdubbeld die de laatste jaren bekend waren bij de gemeente.

  En dit geldt voor veel meer organisaties in de gemeente die keihard werken en nu het gevoel krijgen van voor zo’n feest kan het dus wel, maar wij mogen persoonlijk budget er doorheen jagen en dan zijn ze tevreden.

  • mr. @

   Beantwoorden 25/04/201309:42

   Hahahaha, nu moeten we echt gaan stoppen met die onzin. Subsidie voor een bedrijf dat feesten organiseert? Zo wil ik ook wel ondernemertje spelen… Lekker zonder risico.

   Trouwens, die 14K zal wel meevallen, want de OV Katwijk-Rijn doet vaker zaken met dat boekingsbureau. Er zal wel een pakket van 3 artiesten zijn ingekocht. Met de Najaarsfeesten in het achterhoofd is er misschien nóg voordeliger ingekocht. Wie weet heeft de gemeente (zonder weten) een deel van de tent-programmering Najaarsfeesten betaald.

   • Aagje

    Beantwoorden 25/04/201312:00

    Oh ja, het boekingsbureau geeft speciale korting omdat meneer De Winter aanklopt? Hahaha, goeie!

    Ik denk niet dat er kortingen zijn voor dit soort artiesten op koninginnedag, zeker nu dit zo’n speciale editie gaat worden en velen uitpakken.
    Maar goed, gissingen en aannames slaan nooit de plank raak.

   • saif

    Beantwoorden 08/08/202020:58

    verhuizen

Laat een reactie achter

X