Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Ingezonden Column: Collegepartijen en Anita

Blog

Ingezonden Column: Collegepartijen en Anita

Nieuwe column in de InBox n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen morgen. Ingezonden door: Frits!

Ook schrijven voor Kattuk.nl?
Mail je bijdrage dan naar info@kattuk.nl!

Kom er maar in Frits!……..

Ein-de-lijk. Gemeenteraadsverkiezingen 2018. In Katwijk betekent dat: 11 partijen en Jezus Leeft. 4 Jaar lang hebben we onder het juk van het CDA, de ChristenUnie en SGP geleefd en nu mogen we andere poppetjes kiezen. Grootste wapenfeit van deze drie partijen: de bibliotheek. De bibliotheek was een grote wens van bejaard Katwijk en vormt al bijna 4 jaar onderwerp van gesprek. De SGP en de ChristenUnie waren de grootste voorvechters en de CDA marcheerde er karakterloos naast.

Adger van Helden noemde het cultuurcentrum, over handige frames gesproken, een verrijking en een kwaliteitsimpuls voor het centrum van Katwijk. Hoe miserabel zijn wij als pittoresk kustdorpje geworden dat een bibliotheek wordt gezien als een kwaliteitsimpuls voor Katwijk? Naar het schijnt wil Adger ook een nieuw rouwcentrum op de Princestraat, ‘omdat het nou eenmaal bekijks trekt’.

De inzet van Gerard Mostert jr. was een toekomstgerichte bibliotheek die niet meer dan 11 miljoen euro zou kosten. Nou, dat kan. Een gemiddelde E-reader kost 100 euro, Katwijk telt 65.000 inwoners. Geef iedereen een eigen bibliotheek en je bespaart 4,5 miljoen. Dit kunnen we dan weer in termijnen aan Katwijk Marketing geven, die het op hun beurt weer laten verdampen.

Christelijke partijen hebben de vreemde reflex om uitwegen te zoeken voor hun drang naar de zondagsrust. Zo wordt niet alleen hun bijbel als argument gebruikt. Maar ook het argument dat het voor ondernemers niet interessant is om open te gaan wordt gebruikt. Ondernemers hebben het unieke talent om van niets, iets te maken. Hoe durf je als partij te zeggen dat je ondernemers ondersteunt, om ze vervolgens in hun mogelijkheden te belemmeren.

Wel nog een complimentje voor Adger. En wel voor het verbaal vernederen van Anita van Ginkel. Anita wil goede zorg behouden, Anita wil de OZB niet verhogen of zelfs verlagen en Anita wil de hondenbelasting afschaffen. En dat wil Anita oplossen met het niet verbouwen van de bibliotheek.
Anita was vroeger bijzonder slecht in wiskunde, maar had populisme een vak geweest had ze zeker een 7 gekregen.

In de volgende column meer over Anita.

Door: Frits!

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X