Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /INDRUKWEKKENDE JUBILEUM TAPTOE DVS IN BOMVOL STADION DE KROM

Blog

INDRUKWEKKENDE JUBILEUM TAPTOE DVS IN BOMVOL STADION DE KROM

Foto bij DVS Persbericht Indrukwekkende Jubileum Taptoe Katwijk

Na maanden van voorbereiding was er op zaterdag 29 juni 2019 de Jubileum Taptoe Katwijk ter ere van het 65-jarig jubileum van de Chr. Muziekvereniging DVS. De ongeveer 1.450 toeschouwers kregen een show van hoge kwaliteit van de 450 aanwezige muzikanten. De extreme hitte werd gelukkig geen spelbreker, mede dankzij de Brandweer Katwijk die het complete veld vlak voor aanvang heeft gesproeid, in verband met de hoge temperatuur van het kunstgras.

 

De vaste hoofdtribune en de bijgebouwde hoofdtribunes waren dan ook stijf uitverkocht en werden er daarnaast nog vele staanplaatsen verkocht. De bezoekers kwamen niet alleen uit Katwijk en omgeving maar reisden vanuit het hele land naar Sportpark De Krom waar gastheer VV Katwijk haar voetbalstadion voor één avond omtoverde tot een ware taptoe parade.

Springlevend
Het is tevens het bewijs dat de wereld van korpsmuziek nog steeds springlevend is, helemaal in de regio Duin- en Bollenstreek – Leiden. Vier toonaangevende muziekverenigingen in Nederland, gevestigd binnen een straal van luttele kilometers. Jubilerend gastheer DVS mocht zich gelukkig prijzen met zoveel belangstelling van publiek, genodigden en de sponsors die dit evenement mogelijk maakten. Veel belangstelling was er ook uit de nationale muziekwereld; belangenorganisaties, taptoeorganisaties, impresario’s, iedereen was aanwezig. Vanuit de Gemeente Katwijk was er ook een forse delegatie. Naast Burgemeester Visser, zaten ook de wethouders Van Helden, Knape en Van Starkenburg op de tribune en konden zij genieten van het fraaie spektakel.

Spectaculaire opening
De opening was van een zeer hoog niveau. Voor het eerst vormden het 65-jarige DVS en het 90-jarige K&G een gezamenlijke massed band van ruim 120 muzikanten. Zij verzorgden de openingsfanfare en marcheerden samen over het veld met een imposante polka. Zelden heeft er groter orkest opgetreden van een dergelijk niveau waardoor de avond al direct was geslaagd.

Toporkesten
Vervolgens kon het publiek genieten van de toporkesten Adest Musica Sassenheim, Flora Band Rijnsburg, K&G Leiden en DVS Katwijk. Niet alleen van de seniororkesten, maar ook van alle jeugdorkesten die in hun leeftijdsklasse ook allemaal tot de top van Nederland behoren. Heerlijke shows waar het publiek de handen voor op elkaar kreeg.

The Western Trail
Als laatste orkest was de jubilaris zelf aan de beurt. De spectaculaire nieuwe Westernshow kwam geweldig uit de verf op de mooie grasmat van De Krom. De zang, dans en heerlijke muziek uit de klassieke westernfilms werd beloond met een ovationeel applaus. Voordat de taptoe ten einde kwam was er eerst nog een gezamenlijk optreden van de drie onderdelen van DVS: de Marchingband, de Junioren en DVS on Stage. Een mooie afsluiting van de Jubileumtaptoe waarmee het jubileumjaar van DVS weer een geslaagd evenement rijker is geworden.

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X