Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /In Katwijk kom je beter niet uit de kast UPDATES

Blog

In Katwijk kom je beter niet uit de kast UPDATES

Update 19-6: Motie heeft het niet gehaald. Christelijke collegepartijen willen geen homovlag, want protocol/precedent/e.d. 
Gisteren heeft de gemeenteraad gestemd over de motie van Hart voor Katwijk om de regenboogvlag op te hangen op Coming Out Day. Alle oppostitiepartijen (VVD, GB, Lokalen, D66, KiesKatwijk, Hart voor Katwijk) stemden voor de motie. Echter de christelijke collegepartijen (CU, CDA, SGP) stemden tegen. Met 14 stemmen voor en 16 tegen komt er dus geen regenboogvlag te hangen op het gemeentehuis op 11 oktober.

diverse partijen kondigen wel eigen acties aan:
Hart voor Katwijk stelt vlaggen beschikbaar 
De Lokalen willen regenbooggebak in de raad

Ondertussen op het voetbalveld (en onlangs ook voor het gemeentehuis, helaas (nog) geen beelden van)…maar heee..we zijn wel tegen vloeken

Maar goed. Gratis ideetje voor de oppositie. Misschien is er wel steun van het college voor een actie om het veelvuldige gebruik van ‘homo’ als scheldwoord in Katwijk tegen te gaan.  Kan namelijk als behoorlijk kwetsend worden ervaren en de Bond tegen Vloeken kon in het verleden ook op steun van het College rekenen.  Schept een precedent, toch? Kom maar door met die aanvraag!

Links:

Homo als scheldwoord te lijf gaan

Homo meest populaire scheldwoord

Meer dan helft Nederlanders: ‘Homo als scheldwoord moet kunnen’

Waarom schelden jongeren zo graag met ‘homo’

Updates 18-6: regenboogvlag voor 93 euro? Dat kan natuurlijk veel goedkoper!

Stagiaire Anneloes heeft ze HIER voor 4,99 gevonden
Denise laat in de comments weten dat je ze bij COCLeiden van 7,50 euro kan kopen
En als klap op de vuurpijl laat Gijsbert Schrijvers via FB weten dat Hart voor Katwijk de vlaggen gratis of voor maximaal een tientje aan gaat bieden. Overleggen ze nog over..

Ondertussen heeft de NOS het ook opgepakt: Katwijk houdt regenboogvlag in de kast op Coming Out Day met o.a. een reactie van wethouder Mostert ‘er vinden hier gewoon homohuwelijken plaats’ en COCLeiden ‘wij helpen iedereen die een vlag op wil hangen’

Hierna het eerdere bericht:

Triest maar waar. De gemeente Katwijk is niet van plan de regenboogvlag te hijsen op Coming Out Day op 11 oktober dit jaar. Zo blijkt uit het antwoord van het College van Katwijk op vragen van de politieke partij Hart voor Katwijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld omliggende gemeenten als Noordwijk en Leiden vindt de gemeente Katwijk het blijkbaar niet nodig om (jonge) Katwijkse homoseksuelen een hart onder de riem te steken door het hijsen van de vlag. Hart voor Katwijk bezint zich nu op verdere acties.

Anyway: Wij bij de Kattuk.nls zijn alvast regenboogvlaggen kopen, hijsen we zelf wel in de mast van het gemeentehuis. Want ehhh….Kattuk.nl ♥ homo’s.

Meedoen?
koop je vlag HIER (93 eu.)

Hieronder de reactie van Hart voor Katwijk op het antwoord van het College.

Hart Voor Katwijk is enorm teleurgesteld in het antwoord van het college op de gestelde schriftelijke vragen van  onze fractie over de coming out day. Wij zouden mogen verwachten dat de gemeente een voorbeeld zou nemen aan buurtgemeenten als Noordwijk en Leiden om de participatie en acceptatie van homo’s in de gemeente te bevorderen. Het college laat het in deze zin afweten. 

Hart Voor Katwijk vindt het belangrijk dat elke burger zich veilig en geaccepteerd voelt in de gemeenschap. Voor jonge homoseksuele jongeren is het soms moeilijk om in een christelijke gemeente als Katwijk uit de kast te komen. Net als in de rest van de wereld is speciaal hiervoor jaarlijks de coming out day in het leven geroepen. Op deze dag hangt iedereen de regenboogvlag buiten om te laten zien dat homo’s geaccepteerd worden. Leiden gaat zelfs een stap verder. Op deze dag in oktober is naast het uithangen van de vlag op het gemeentehuis, het Centraal Station omwikkeld in de regenboog kleuren, alsmede molen “de Valk” en de kerken.

 Het college geeft aan “het lokale vlaggenbeleid af te stemmen op het landelijke vlaggenbeleid”. Dit betreft echter het beleid voor de Nederlandse vlag. Er staat niets vermeld over het vlaggen van overige vlaggen, zoals een regenboogvlag.

Hart voor Katwijk ziet dit als een niet valide argumentatie om de vlag niet op te hangen. Iedere gemeente is vrij om naast het landelijke beleid, te kiezen voor haar eigen vlaggenbeleid. De beantwoording van het “christelijk” college geeft duidelijk aan dat ze niet positief tegenover deze dag staan en ook niet bereid is deze visie in de toekomst te veranderen. Wij betreuren dit.

Hart Voor Katwijk zal een actie voorbereiden. Later daar meer over.

Wij vinden het jammer dat een gemeente met moderne burgers blijft hangen in het oude.

Gijsbert Schrijvers,
Hart voor Katwijk

Meer?
Geen homovlag in Katwijk (RTVWest)

Geschreven door: Redactie

Comments: 5

Laat een reactie achter

X